Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociální podnikání v ČR Prosinec 2013. Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociální podnikání v ČR Prosinec 2013. Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání."— Transkript prezentace:

1 Sociální podnikání v ČR Prosinec 2013

2 Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání Podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí Hraje důležitou roli v místním rozvoji a často vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním nebo společenským znevýhodněním Zisk je z větší části použit pro další rozvoj sociálního podniku Pro sociální podnik je stejně důležité dosahování zisku i zvýšení veřejného prospěchu Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání Podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí Hraje důležitou roli v místním rozvoji a často vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním nebo společenským znevýhodněním Zisk je z větší části použit pro další rozvoj sociálního podniku Pro sociální podnik je stejně důležité dosahování zisku i zvýšení veřejného prospěchu

3 Sociální podnikání – nástroj rozvoje regionů Strategie regionálního rozvoje České republiky pro období 2014 – 2020 obsahuje definici sociálního podnikání v České republice Sociální podnikání – vhodný nástroj aktivní politiky zaměstnanosti (konference EK, listopad 2011) www.ceske-socialni-podnikani.cz 137 sociálních podniků Klub sociálních podnikatelů Příprava zapracování sociálního podnikání do legislativy Strategie regionálního rozvoje České republiky pro období 2014 – 2020 obsahuje definici sociálního podnikání v České republice Sociální podnikání – vhodný nástroj aktivní politiky zaměstnanosti (konference EK, listopad 2011) www.ceske-socialni-podnikani.cz 137 sociálních podniků Klub sociálních podnikatelů Příprava zapracování sociálního podnikání do legislativy

4 Příklady sociálního podnikání v ČR

5

6

7

8

9

10

11

12 Klastr sociálních inovací a podniků Klastr sociálních inovací a podniků – SINEC 7. 11. 2013 28 sociálních podniků v Moravskoslezském kraji 13 členů z okresu Bruntál Úzká spolupráce s Moravskoslezským krajem SINEC SERVICE o. p. s.

13 Finanční zdroje Soukromé zdroje Rozpočtové zdroje

14 Finanční zdroje 2014 - 2020

15 Projekt MPSV ČR 1. 10. 2012 – 30. 6. 2015 Podpora rozvoje sociálního podnikání prostřednictvím vytvořením sítě 8 konzultantů a koučů pro odbornou podporu současným a budoucím zaměstnavatelům Konzultace, stáže http://www.esfcr.cz/projekty/pod pora-socialniho-podnikani-v-cr http://www.esfcr.cz/projekty/pod pora-socialniho-podnikani-v-cr Konzultantka Bc. Jana Juřenová kontakt: aperkom@centrum.cz tel. 732 132 746 Bc. Marta Juřenová DiS.

16 Děkuji vám za pozornost Bc. Jana Juřenová jana.jurenova@ligabruntal.cz Tel. 603 523 876


Stáhnout ppt "Sociální podnikání v ČR Prosinec 2013. Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání."

Podobné prezentace


Reklamy Google