Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace."— Transkript prezentace:

1 Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace 18.02.2015 UK FHS Historická sociologie (LS 2015+)

2 Postup Odpovědi pište pouze velmi stručně v bodech A to do textového dokumentu ve wordu (doc) Záhlaví dokumentu: AKD1kombi: Vstupní test z DKV, JMENO, datum Název souboru: AKD1DKVts1_Jmeno.doc Pošlete na jiri.safr@seznam.czjiri.safr@seznam.cz V Předmětu emailu uveďte: AKD1kombi: Vstupní test z DKV; vaše jméno

3 1.Co znamená, že závěry empirického výzkumu mají „pravděpodobnostní charakter“? 2.Co je to hypotéza? V čem spočívá princip testování hypotéz? Popište postup verifikace hypotézy se znaky X a Y. Uveďte na příkladu. 3.Co je to operacionalizace. Uveďte příklad. 4.Jaké znáte typy proměnných (z hlediska úrovně měření). 5.Za jakých podmínek můžeme tvrdit, že existuje kauzální vztah mezi dvěma proměnnými? 6.Popište stručně princip stratifikovaného náhodného výběru. 7.Operacionalizujete, pro výzkum typu survey: - „vzdělání“. - „zájem o politiku“.


Stáhnout ppt "Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google