Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák."— Transkript prezentace:

1 KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák

2 Kontakty ve službě Gmail Abychom si nemuseli pamatovat všechny adresy, můžeme využít správy kontaktů v emailu. Kontakt přidáme například z otevřeného emailu pomocí rozbalovací nabídky vpravo nahoře (vedle tlačítka odpovědět). Další správu kontaktů zajistíme pomocí položky „kontakty“ z levé nabídky. Kontakty sdružujeme do skupin (obdobně jako štítky).

3 Nový kontakt Mezi základní údaje každého kontaktu patří –Jméno (přezdívka) je údaj, který může při psaní kontaktů nahradit emailovou adresu. (například při psaní komu: zadáte učitel Kozák (nebo jen zkráceně učitel nebo Kozák) a pod tímto je přiřazen e-mail ales.kozak@tul.cz –E-mail – jeden kontakt může mít přiřazeno i více e-mailový ch adres, přičemž jedna bývá prioritní –Další údaje – jsou vhodné pro kombinaci s dalšími službami jako je kalendář, který nám může připomínat různé události, výročí, apod.

4 Třídění kontaktů Základem správného třídění je důkladné a logické rozdělení do skupin. Jeden uživatel může být členem více skupin! V levém panelu máme výpis existujících skupin, další zakládáme obdobně jako při správě štítků. Nepřiřazené kontakty, které si systém sám zapamatoval, nalezneme ve skupině další kontakty. Po označení jednoho a více kontaktů můžeme přiřadit skupinu, do které vybrané kontakty patří. Při zobrazení kontaktu můžeme provést přiřazení do skupin. Přiřazujeme obdobně jako u štítků, v horní části výpisu/kontaktu pomocí položky „skupiny“.

5 Skupiny Skupiny by mohly být tříděny takto: –Vedení školy (ředitel/ka, zástupci, sekretariát) –Vedoucí pracovníci (ředitel/ka, zástupci, sekretariát, vedoucí vychovatelé, výchovní poradci, vedoucí družiny, vedoucí kuchyně, …) –Třídní učitelé (TU 1. i 2. stupně) –Učitelé 1. stupně (jen část seznamu TU) –Učitelé 2. stupně (TU 2. stupně + další zatím nezařazení) –Všichni zaměstnanci –… Takto tříděné skupiny mají smysl, přeposílám poštu jen skupině lidí, které se daný email týká. Posíláním mailů všem zahlcuji ostatní zaměstnance a tříděním pošty je zdržuji od užitečné práce. Pro psaní mailů skupině zadám do pole komu jen název skupiny (např. vedení, CDV, rodina, kamarádi, …)


Stáhnout ppt "KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák."

Podobné prezentace


Reklamy Google