Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 3. 5. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Hromadná korespondence Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM23260NAV

2 HROMADNÁ KORESPONDENCE Motto: A pošli to všem…

3 PŘÍKLADY z praxe Rozesílání dopisů Pozvánky Certifikáty, osvědčení Obálky Štítky

4 Na kartě Korespondence je tlačítko pro její spuštění Podrobný průvodce se postará o vše potřebné Spuštění KORESPONDENCE JAK na to?

5 Budeme pracovat na Dopisu Pokrok a nápovědu sledujeme na ukazateli vpravo Typ dokumentu JAK na to?

6 Můžeme vycházet Z aktuálního listu, na kterém právě pracujeme Ze šablony Z již uloženého (existujícího) dokumentu Pod volbou bývá i nápověda Počáteční dokument JAK na to?

7 Seznam příjemců už existuje a nalistujeme si jej tlačítkem Procházet Nový seznam můžeme Vytvořit Seznam příjemců je na listu 1, který obsahuje i záhlaví (nadpisy) sloupců Příjemce dopisů JAK na to?

8 Seznam příjemců můžeme upravovat Seznam příjemců JAK na to?

9 Napíšeme vlastní dopis – Pozvánku Vložíme textové pole, které si nakreslíme Do dopisu vložíme Další položky Dokument a vložení textového pole JAK na to?

10 Do nakresleného textového pole postupně Vkládáme jednotlivé položky Položky samozřejmě můžeme formátovat Vložení položek do dokumentu JAK na to?

11 V zapnutém Náhledu vidíme jak bude konkrétní dopis vypadat Dopisy můžeme „listovat“ pomocí šipek Náhled dopisů JAK na to?

12 FINÁLE Výsledkem je Tisk dokumentu s různými adresami Sloučení do velkého nového dokumentu, který obsahuje jednotlivé dopisy jako samostatné stránky

13 NABÍDKY, upřesnění, volby Orientaci může usnadnit Zvýraznění slučovacích polí (z naší tabulky osob) Při Tisku toto zvýraznění vypneme Při otevírání dopisu Hromadné korespondence budeme upozorněni na propojení na tabulku adresátů Do textu vkládáme Slučovací pole U Osvědčení (certifikátů), které jsou na předtištěném formuláři (např. SEVT), použijeme Vkládání Textových polí, u kterých lze nastavit polohu přesně na mm Okraje textových polí před tiskem odstraníme

14 PŘÍKLADY Osvědčení o tom, že pan(í) XY úspěšně složila rekvalifikační kurz Kadeřník Obálky dopisů Dopis o přijetí žáka X,Y na Střední zemědělskou školu

15 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Nástroj pro rozesílání dopisů, pozvánek Doplňování proměnných údajů do dokumentu Tisk štítků, obálek, vizitek, osvědčení Delší je příprava tabulky adresátů Náročnější a delší postup je usnadněn podrobným Průvodcem Výsledek sloučíme do Dokumentu, nebo pošleme na tiskárnu

16 1) Vytvořte pozvánku na schůzi zahrádkářů a rozešlete ji na adresy z tabulky * Druhé osobě ze seznamu dopis neposílejte * Předseda si dopis sám sobě neposílá 2) Výsledek práce ulož pod názvem hromadna_korespondence a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

17 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google