Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jakub Špork 6. prosince 2013. Pojmová rozlišovačka  to analyse – to decide – to manage – to check  to lead – to steer – to direct  to control.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jakub Špork 6. prosince 2013. Pojmová rozlišovačka  to analyse – to decide – to manage – to check  to lead – to steer – to direct  to control."— Transkript prezentace:

1 Jakub Stránský @ Špork 6. prosince 2013

2 Pojmová rozlišovačka  to analyse – to decide – to manage – to check  to lead – to steer – to direct  to control – to ensure – to check up  to organise – to plan – to design  to motivate – to stimulate – to empower

3 All organisations need  Analysts – decision makers – controllers  Leaders – strategy makers – directors  Organisational architects – planners – process designer

4 Řízení organizací StakeholdersBoardCEO

5 Typy organizací  Pevné / tekuté (améba)  Malé / velké  Ploché / strmé  Hierarchické / participativní  Liniové / maticové  Funkční / procesní Jaká organizace je Univerzita Karlova?

6 Liniová struktura  Podnik (celek)  Divize (část podniku)  Úsek (velká část)  Oddělení (malá část)  Tým (skupina lidí)

7 Procesní struktura  Proces  Vstupy – výstupy (produkty, SLA)  Informace, dovednosti  Řízení procesu NÁVRHPRODEJVÝROBA


Stáhnout ppt "Jakub Špork 6. prosince 2013. Pojmová rozlišovačka  to analyse – to decide – to manage – to check  to lead – to steer – to direct  to control."

Podobné prezentace


Reklamy Google