Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých."— Transkript prezentace:

1 PROINCOR – Inovační audit

2 ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých a středních podnicích ze všech různých odvětví.

3 Otázky a odpovědi na Prolncor Inovační audit Co může audit ? Podává zprávu o stavu dovedností v oblasti inovací (proces a prostředí) ve firmách. S touto zprávou by měl být inovační poradce schopen dát rady ke zlepšení inovačního systému v organizaci. Jak audit pracuje ? ProIncor Inovační audit zahrne otázky do „inovace procesů a prostředí“ ve společnostech. Výstupem budou dvě schémata. Která posoudí inovační potenciál dané firmy

4 Otázky a odpovědi na Prolncor Inovační audit Jak bude audit probíhat? Inovační auditor navštíví firmu, která projevila o inovační audit zájem. Cílenými otázkami bude posouzen stav, přístup, možnosti inovací ve firmě a následně budou společnosti navržena proinovační řešení. V ČR možné čerpání dotačních titulů Kdo je cílová skupina? Malé a střední podniky ze všech odvětví, různé druhy.

5 Model ProIncor Inovačního auditu INPUT INNOVATION MANAGEMENT IMPLEMENTATION INNOVATION CIRCLE (IC) MARKET PULL TECHNOLOGY PUSH INNOVATION AUDIT INNOVATION AUDIT CULTURE ORGANIZATIONAL FACTORS (OF) ICOF PERSONAL COOPERATION STRATEGY BUDGET PROJECT MANAGEMENT TOOLS INNOVATION MARKETING INNOVATION CONTROLLING

6 VSTUP ŔÍZENÍ INOVACE IM LEMENTACE Innovation CIRCLE (IC) MARKET PULL TECHNOLOGY PUSH PROJECT MANAGEMENT TOOLS MARKET IMPLEMENTATION Vysvětlení: Obecně: V rámci této části auditu probíhá úzký inovační proces ohledně toho, jak jsou tvořeny nové produkty / služby, jak jsou otevírány nové trhy, zlepšovány nové obchodní procesy, to bude analyzováno. Vstupní sektor: Tento sektor bude obsahovat otázky, odkud vzešly nápady a jestli společnost pracuje aktivně a systematicky v první části inovace. Sektor inovačního řízení: Tento sektor bude obsahovat otázku jak systematicky je inovační proces organizován. Implementační sektor: Tento sektor je zaměřen na otázky, jak jsou nové produkty dávány na trh. CONTROLLING

7 Strategie Má vaše společnost definovanou inovační strategii? Jak byste zhodnotili vaši inovační strategii? Jak se vaše inovační strategie komunikována, pochopena a realizuje různé úrovně hierarchie? Jaký druh řídícího systému zabezpečuje celkovou informační podporu inovační strategie? Jak často modifikujete svoji inovační strategii ?

8 Kultura Jak byste popsali image Vaší společnosti směrem k inovacím? Jakou roli ve Vaší společnosti hraje komunikace? Má Vaše organizace specifické metody / nástroje, které lze považovat za inovační rituály?

9 Zaměstnanci Máte někoho, kdo je pověřen úkolem inovačního manažera? Je speciální školení na inovační aspekty? Kolik lidí se školení účastní?

10 Rozpočet Jaké procento vašeho rozpočtu je určeno pro výzkum, vývoj a inovaci? Jaká je aktuální dostupnost k programu veřejného financování vaší firmy?

11 Spolupráce Využíváte příležitostí a výhod spojení s dalšími inovačními partnery (žádné výzkumné organizace) například dodavatele? Jste aktivním členem formálních sítí, seskupení, clustrů, center atd.? Máte výhody ze spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje?

12 Inovační kruh Zapojujete Vaše zákazníky do procesu vývoje produktu? Hodnotí Vaše společnost konkurenty? Navštěvujete veletrhy s cílem získat přehled v oboru a být informován o konkurenci? Probíhá trvalé monitorování používané technologie a její porovnání s novými trendy?

13 Řízení inovace Používáte nástrojů řízení projektů pro zavádění nových výrobků a postupů?

14 Implementace Používáte marketingový plán pro nové produkty / služby ? Jak se dostáváte do kontaktu s Vašimi zákazníky? Jak důležitý je design pro Vaši společnost? Jak často vstupujete na trh s novými výrobky či službami? Máte postup pro hodnocení výkonnosti a odhad životnosti svých stávajících produktů?

15 Inovační audit Proč inovační audit?

16 Inovační audit Zkušenosti s audity Cca 20 firem s 8 pokračujeme na dalších projektech

17 Inovační audit Děkuji za pozornost. Vladimíra Žďárská Liberec 2.11.2011


Stáhnout ppt "PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých."

Podobné prezentace


Reklamy Google