Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI"— Transkript prezentace:

1 DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
INZ 2009/ Kristýna Francová

2 Rozdělení dřevěných podlah
Dle typu nášlapné vrstvy: prkenné: palubové, řemenové a fošnové parketové: vlysové, lamelové, tabulové a panelové Dle způsobu přibíjení nášlapné vrstvy: přibíjené/šroubované k roštu (tzv. polštáře), lepené, volně kladené. Dle finální úpravy: lakované, voskované, olejované.

3 Stavební připravenost
Montáž dřevěných podlah by měla být jednou z posledních činností na stavbě: Po zhotovení všech malířských, truhlářských a instalačních prací. Hotová okna a dveře. Relativní vlhkost vzduchu v místnosti pro užívání by měla být 50 – 60 %. Optimální teplota v místnosti je 20 ˚C. Teplota nesmí klesnout pod 15 ˚C.

4 Kontrola kvality dílců
Dle normy se dílce dodávají s obsahem vlhkosti 9 % ± 2 % a s touto vlhkostí by také měly být pokládány. Kvalita dílců: rozměr, barva, praskliny a suky, povrchová úprava.

5 Připravenost podkladu
Rovinnost podkladu ±2 mm na 2 m délky. Jinak prohýbání podlahy. Maximální vlhkost podkladu 2,5 %. Povrch čistý, bezprašný. Podkladní vrstva se dělá v předstihu 4-6 týdnů. Lze vyrovnat samonivelační stěrkou.

6 Pokládka Klademe ve směru dopadu světla, zpravidla zleva doprava.
Kolem obvodových stěn dilatační mezera 10 až 20 mm, u zárubní a prahů zatmelená mezera 3 až 5 mm.

7 Kontrola jakosti Rovina a vodorovnost povrchu podlahy.
Přípustná odchylka 2 mm se měří dvoumetrovou latí a měrnými klínky vždy čtyřmi směry a to dvakrát podélně a dvakrát úhlopříčně. Spáry mezi jednotlivými díly se připouštějí do 0,2 mm. Hladkost povrchu. Posunem ruky po podlaze nebo měrnými lístky. Přesah větší než 0,2 mm se musí opravit. Připevnění k povrchu u lepených podlahovin se zjistí poklepem. V místě, kde se ozývá dutý zvuk, bude podlaha méně odolná.

8 Kontrola jakosti Kontroluji, zda lak nezatekl mezi dílce a ty se neslepily. Podlaha by pak nemohla „pracovat“. Vzhled podlahy se posuzuje z výšky 160 cm. Tmelení vad nesmí být výrazně znatelné. Pastovaný a lakovaný povrch se zjistí dotykem rukou. Povrch podlahy musí vzhledově odpovídat příslušné třídě.


Stáhnout ppt "DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI"

Podobné prezentace


Reklamy Google