Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová."— Transkript prezentace:

1 Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI
INZ 2011/ Ivana Schönová

2 Popis výrobku na bázi epoxidových pryskyřic, neobsahuje rozpouštědla
vhodné při vysokých požadavcích na estetiku a optické provedení (barevná) na betonové plochy nebo na plochy s cementovým potěrem v prostorách, které jsou normálně až středně těžce mechanicky namáhané (haly, sklady, výstavní prostory, ... ) odolnost proti průniku kapalin těsný a lesklý povrch variabilní tloušťka vrstev

3 Skladba základní nátěr: Sikafloor® 156
vyrovnávací vrstva: Sikafloor® písek elektrody a vodivé měděné pásky vodivá vrstva: Sikafloor® 220 W Conductive vrchní ochranná vrstva: Sikafloor® 262 AS plněná křemičitým pískem 0,1-0,3 vrchní ochranná vrstva strukturovaná: Sikafloor® 262 AS + Stellmitel + ředidlo C 3

4 Stavební připravenost
Skladovatelnost: v originálním dobře uzavřeném obalu minimálně 12 měsíců, v suchu a chladu. Teplota zpracování: minimální teplota podkladu : + 10 °C (min. 3°C nad rosným bodem), maximální teplota podkladu : + 30 °C. Maximální relativní vlhkost vzduchu 85%. Montáž podlah by měla být jednou z posledních činností na stavbě: Po zhotovení všech malířských, truhlářských a instalačních prací. Hotová okna a dveře.

5 Stavební připravenost
Podklad musí být dostatečně nosný. Povrch by měl být rovný, jemně drsný, pevný, suchý a bez volných pískových částic. Příprava povrchu Nedostatečně nosné vrstvy a znečištění, jako jsou oleje, tuky, gumový otěr atd. musí být mechanicky odstraněny: Vhodnými postupy jsou mimo jiné otryskání tlakovou vodou a frézování

6 Aplikace - pokládka Vyrovnání povrchu:
Nadměrná nebo příliš tenká tloušťka vrstvy Sikafloor® 262 AS ovlivní vodivost. V případě nerovností větších jak 0,5 mm je vyrovnání povrchu např. Sikafloor® 156 nezbytností. Základní nátěr nesmí být prosypáván pískem.

7 Aplikace Umístění elektrod:
Měděné elektrody jsou fixovány (např. pomocí měděné pásky Sikafloor) k okrajům základové resp.vyrovnané čisté plochy ve vzdálenosti ne větší než 10 m, cca cm svisle nahoru na stěnu. Volné okraje měděné pásky (nebo pramene drátů) jsou taženy po stěně a připojeny na prstenec rozvaděče nebo přímo na vhodné zemnící spojení. Instalace prstence rozvaděče nebo připojení měděné pásky na vhodné zemnící spojení by mělo být provedeno profesionálním pracovníkem.

8 Aplikace Použití vodivého filmu – vodivá vrstva:
vodivý Sikafloor® 220 Conductive je aplikovatelný válečkem nebo štětcem, po konečném vytvrzení je nutno provést test vodivosti. Vrchní hladká ochranná vrstva: roztáhne se na vodorovnou plochu a rozprostře na požadovanou tloušťku vrstvy od 1,5 mm zubovou stěrkou poté se intenzivně „odvzdušní“ ježkovým válečkem.

9 Aplikace Vrchní strukturovaná vrstva : Dodržování časových intervalů:
rozprostření pomocí jemné zubové stěrky, poté pomocí strukturovaného válečku ve dvou směrech. Dodržování časových intervalů: zpracování čekací doba před aplikací vrchní ochranné vrstvy na vodivou vrstvu čas vytvrzení

10 Kontrola jakosti Rovina a vodorovnost povrchu podlahy.
Přípustná odchylka 0,5 mm Kontrola výšky vrstev nivelačními trojnožkam. Hladkost povrchu. Posunem ruky po podlaze nebo měrnými lístky. Přesah větší než 0,2 mm se musí opravit. Vzhled podlahy se posuzuje z výšky 160 cm. Povrch musí být barevně jednotný Povrch podlahy musí vzhledově odpovídat příslušné třídě. Po provedení vodivé vrstvy test vodivosti

11

12 Doplněné dotazy po prezentaci
Účel: Citlivé elektronické součástky mohou být i slabým elektrickým výbojem poškozeny nebo dokonce zcela zničeny. Ztráty elektronického průmyslu na celém světě způsobené neřízenými elektrickými výboji se v roce 1998 odhadovaly až na 45 mld. USD. To je pádný důvod pro stále rostoucí požadavky na podlahy, které minimalizují tvorbu elektrického náboje a umožňují jeho odvádění do uzemnění aktivně řídit tak, aby k elektrickým výbojům nedocházelo. Využití: Všechny prostory, kde se používají citlivé elektronické součástky, např. haly výroby elektronických komponentů, ve výbušném prostředí, operační sály a jiné nemocniční prostory (místnosti s CT) …viz obr Revize? Pomocí multifunkčních revizních přístrojů s funkcí „měření izolačního odporu podlah a stěn a izolačního odporu stanoviště“, např. přístroj Profitest S 100. Revize podle které jsou prováděna měření: ČSN , ČSN a ČSN EN : ČSN rozděluje podlahové krytiny dle hodnot jejich el. odporu do skupin viz níže, výsledek revize tomu má odpovídat: Elektricky vodivé s odporem nižším než 5x104 Ohmů Elektrostaticky vodivé s odporem v rozsahu 5x x106 Ohmů Antistatické s odporem 5x x108 Ohmů Částečně vodivé s odporem v rozmezí 5x Ohmů Laicky postup měření odporu podlahy dle návodu měřícího přístroje Profitest S 100: trojnožka umístěná na vlhkém (hodně vyždímaném) hadru, sonda na hadru, na trojnožce dřevěná podložka a na dřevěné podložce revidující osoba s měřícím přístrojem, který je bezdrátově spojen se sondou.


Stáhnout ppt "Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová."

Podobné prezentace


Reklamy Google