Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Předminulý čas PAST PERFECT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Předminulý čas PAST PERFECT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,"— Transkript prezentace:

1 Předminulý čas PAST PERFECT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Podmět + had + příčestí minulé OZNAMOVACÍ VĚTA Minulý tvar slovesa have ● pravidelná slovesa ● nepravidelná slovesa – přidání přípony -ed – 3.tvar When he switched the TV on, the film had already started. Když zapnul televizi, film už běžel. I, you, he, she, it, we, they

3 Podmět + had not (= hadn‘t) + příčestí minulé ZÁPORNÁ VĚTA I, you, he, she, it, we, they been, seen, bought, written I had not written her before I came. Nenapsala jsem jí, než jsem přijela.

4 Had + podmět + příčestí minulé OTÁZKA I, you, he, she, it, we, they been, seen, bought, written Had you read the book before you saw the film? Četl jsi tu knihu před tím, než jsi viděl film?

5 I had played věta oznamovací otázka zápor PRAVIDELNÁ SLOVESA I hadn‘t played Had I played  ? He had playedHe hadn‘t played Had he played  ?

6 věta oznamovací otázka zápor NEPRAVIDELNÁ SLOVESA I had seen I hadn‘t seenHad I seen…? He had seen He hadn‘t seenHad he seen…?

7 TRANSLATE Když jsem přišla, byl už pryč. Když jsem ho potkala, byl ve Skotsku deset měsíců. Když jsem ji uviděl, čekala na svého přítele více než hodinu. When I came he had already left. When I met him he had been in Scotland for ten months. When I saw her, she had been waiting for her boyfriend more than hour.


Stáhnout ppt "Předminulý čas PAST PERFECT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,"

Podobné prezentace


Reklamy Google