Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,"— Transkript prezentace:

1 PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 podmět + sloveso v minulém čase OZNAMOVACÍ VĚTA I, you, he, she, it, we, they ● pravidelná slovesa ● nepravidelná slovesa – přidání přípony -ed – 2. tvar Přišel domů v pět.He came home at 5 o‘clock. I finished my dinner half an hour ago.Před hodinou jsem dovečeřela.

3 podmět + didn‘t + infinitiv bez to ZÁPORNÁ VĚTA I, you, he, she, it, we, they buy, drive, ride, say (not bought, drove, rode, said) She didn‘t teach last year.Minulý rok neučila.

4 tázací zájmeno + did + podmět + infinitiv bez to OTÁZKA What, When, How … I, you, he, she, it, we, they buy, drive, ride, say (not bought, drove, rode, said) What did you do yesterday?Co jsi včera dělal?

5 věta oznamovací otázka I played. zápor I did not play.Did I play? He He did not play. Did he play? PRAVIDELNÁ SLOVESA played.

6 věta oznamovací otázka I ate potatoes. NEPRAVIDELNÁ SLOVESA zápor I didn‘t eat potatoes. Did you eat potatoes? She didn‘t eat potatoes. Did she eat potatoes? She ate potatoes.

7 TRANSLATE: Chtěl jít s námi. Přišli v osm. Pomohla mi s úkolem. Viděl jsem ho minulý týden. Plavala jsi včera? Dostal jsi ten dopis? Nedostal jsem ten dopis. Nekoupil banány. He wanted to go with us. They came at 8 o‘clock. She helped me with homework. I saw him last week. Did you swim yesterday? Did you get that letter? I didn‘t get that letter. He didn‘t buy bananas.

8 ONE PAGE IN DIARY Imagine that you stayed on a deserted island. Write a few sentences about it. Answer these questions: What was the name of the island? How did you go there? What did you do there? 3 activities What did you eat? 3 things Which animals did you see there? 3 animals HOMEWORK:


Stáhnout ppt "PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,"

Podobné prezentace


Reklamy Google