Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA"— Transkript prezentace:

1 LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA
Odrůda: 100% Torrontés Historie: Bodegas Valentin Bianchi řídí již třetí generace rodiny, jež byla součástí velké italské migrace do Argentiny začátkem 20. stol. Valentin Bianchi přijel do Argentiny v roce 1910, roku 1928 založil své vinařství a spolu s vinicemi a nazval jej El Chiche. Vinařství změnilo název pouze v roce 1951, kdy se do obchodu zapojili jeho potomci. Ještě než roku 1968 Valentin Bianchi zemřel, stalo se Bodegas Valentin Bianchi jedním z hlavních argentinských vinařství. Za svůj úspěch byl Valentin oceněn rodnou Itálií. Barva: Světle žlutá. Aroma: Intenzivní vůně bílých květů a tropického ovoce, jako jsou broskve a ananas, zahalená do citrusového aroma grapefruitů a limetek. Chuť: Jemná a dobře strukturovaná odrážející typický výraz argentinské odrůdy Torrontés. Zrání: 1 měsíc v láhvi. Snoubení: Můžete si vychutnat samotné, báječně se snoubí s bílým masem, rybami či s typickou argentinskou specialitou – empanadami.   Ideální teplota podávání: 10° to 12°C Analýtika vína: Alkohol: 12, 6% Kyseliny: 6, 79 g/L pH: 3, 12 Zbytkový cukr: 4.90 g/L O řadě vín LEO: Slavné argentinské vinařství Casa Bianchi a Nadace Lionela Messiho vytvořili řadu tradičních argentinských vín za účelem podpory projektů zaměřených na zdravotní péči a rozvoj vzdělání sociálně znevýhodněných dětí. O odrůdě Torrontés: Původ odrůdy Torrontés je ve španělské Galícii, ale spíše uslyšíte o vínech této odrůdy ze suchých klimatů v pohoří Argentiny, produkujících plně charakteristická a nezaměnitelná bílá vína. Torrontés je výrazné bílé víno se sladkou vůní růží a liči, s podtóny tropického exotického ovoce. Lehčí vína se prezentují tóny citrusu a jablek. Barevné odstíny mohou být od světlé žluto-zelené, až po sytě zlatou.

2 LEO MALBEC 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA
Odrůda: 100% Malbec Historie: Bodegas Valentin Bianchi řídí již třetí generace rodiny, jež byla součástí velké italské migrace do Argentiny začátkem 20. stol. Valentin Bianchi přijel do Argentiny v roce 1910, roku 1928 založil své vinařství a spolu s vinicemi a nazval jej El Chiche. Vinařství změnilo název pouze v roce 1951, kdy se do obchodu zapojili jeho potomci. Ještě než roku 1968 Valentin Bianchi zemřel, stalo se Bodegas Valentin Bianchi jedním z hlavních argentinských vinařství. Za svůj úspěch byl Valentin oceněn rodnou Itálií. Barva: Intenzívní fialově-červená. Aroma: Intenzivní aroma čerstvých švestek a černých třešní s jemným dotekem kouře. Chuť: Harmonické, středně plné víno sametové chuti, ve které dominují nasládlé taniny s dobře vyváženou kyselinou. Zrání: 1 měsíc na láhvi. Snoubení: Vhodné k hovězím steakům , k empanádám plněným hovězím masem a čokoládovým dezertům. Ideální teplota podávání: 15° to 17°C Analýza vína: Alkohol: 14, 7% Kyselost: 4, 95 g/L pH: 3, 72 Zbytkový curk: 3.47 g/L O řadě vín LEO: Slavné argentinské vinařství Casa Bianchi a Nadace Lionela Messiho vytvořili řadu tradičních argentinských vín za účelem podpory projektů zaměřených na zdravotní péči a rozvoj vzdělání sociálně znevýhodněných dětí. O odrůdě Malbec: Malbec, taktéž znám jako Cot, Auxerrois, Cot de Bordeaux původně pochází z regionu Cahors v jihozápadní Francii a je jednou ze šesti odrůd, uznaných pro výrobu červených cuvée v Bordeaux. Stal se prémiovou modrou odrůdou v Argentině, kde našel skvělé klimatické a půdní podmínky pro pěstování a místní vína z této odrůdy získala světový věhlas, o čemž svědčí i mnoho medailových ocenění na odborných soutěžích. Dává vína příjemné chuti a středního těla, s typicky zemitými tóny a intenzivní purpurovou barvou.

3 A4 ANTA BANDERAS 2009 ANTA BANDERAS RIBERA DEL DUERO D.O., ŠPANĚLSKO
Odrůda: 100% Tempranillo Historie: Projekt ANTA Natura se zrodil v uskupení rodiny Ortega, která se v roce 1999 rozhodla uskutečnit svůj sen a započala s budováním vinařství v srdci regionu Ribera del Duero, aby zde na více než 230 ha vlastních vinic produkovala vysoce kvalitní vína. Naturel rodinné firmy, touha rozvinout a zpestřit segment vína a jeho půvab, to vše stálo u zrodu projektu ANTA Natura. Deset let poté, v červnu roku 2009, po vstupu herce Antonia Banderase do společnosti, bylo vinařství přejmenováno na ANTA BANDERAS. Barva: Čistě rudá. Vůně: Usiluje o maximální ovocný výraz. Škála ovocných vjemů je prezentována v opravdové harmonii mezi paletou červeného ovoce (jahody, maliny, červený rybíz) a tmavého ovoce (borůvky, ostružiny, černý rybíz a švestky). Chuť: Taninově bohatá, se sladkým a zakulaceným závěrem s tóny ušlechtilého dřeva. Zrání: 4 měsíce v nových franc. (90%) a amer. (10%) dubových sudech, následně 3 měsíce na lahvi. Snoubení s jídlem: Úžasně se doplňuje se středomořskou kuchyní a kořeněnými pokrmy. Ideální teplota podávání: 15° - 17°C Analytika vína: Alkohol: 13, 8% Kyseliny: 5, 41 g/L pH: 3, 6 Zbytkový cukr: 2.4 g/L Pár slov o Tempranillu: Tempranillo je odrůda s téměř černými hrozny, obecně pěstovaná pro výrobu plných červených vín ve své domovině, Španělsku. Je hlavní odrůdou v Rioja a je často nazývána „královskou odrůdou Španělska“. Její jméno je zdrobnělinou španělského „temprano“ („raný"), v závislosti na skutečnosti, že dozrává o několik týdnů dříve, než ostatní španělské modré odrůdy. V posledních 100 letech byla vysazována v Jižní Americe, USA, Jižní Africe, Austrálii a Kanadě. Vína z Tempranilla se mohou pít mladá, ale ta nejdražší zrají až několik let v dubových sudech. Vína mají rubínovou barvu, aroma květin a bobulového ovoce, švestek, tabáku, vanilky, kůže a bylin.

4 ANTA BANDERAS AC ANTA BANDERAS 2009 RIBERA DEL DUERO D.O., ŠPANĚLSKO
Odrůda: 100% Chardonnay Historie: Projekt ANTA Natura se zrodil v uskupení rodiny Ortega, která se v roce 1999 rozhodla uskutečnit svůj sen a započala s budováním vinařství v srdci regionu Ribera del Duero, aby zde na více než 230 ha vlastních vinic produkovala vysoce kvalitní vína. Naturel rodinné firmy, touha rozvinout a zpestřit segment vína a jeho půvab, to vše stálo u zrodu projektu ANTA Natura. Deset let poté, v červnu roku 2009, po vstupu herce Antonia Banderase do společnosti, bylo vinařství přejmenováno na ANTA BANDERAS. Barva: Slámově žlutá se zelenkavými odlesky. Vůně: Po tropickém ovoci, velmi svěží, s tóny čerstvě posečené trávy. Chuť: Svěží, vyvážená, s příjemnou dlouhou dochutí. Snoubení s jídlem: Vhodný k lehkým pokrmům jako jsou mořské plody a ryby. Ideální teplota podávání: 8-12°C Analytika vína: Alkohol: 13% Pár slov o Chardonnay: Bohatost je slovo, které nejlépe vystihuje odrůdu Chardonnay a vysvětluje jeho popularitu. Jeho aroma je distingované, delikátní, těžko vystižitelné, o to snadněji rozpoznatelné. Často voní po jablkách, citrusech, broskvích a tropickém ovoci. Je tak delikátní, že i přidané malé procento jiné odrůdy dokáže často zastřít jeho odrůdové aroma i chuť. Dub obvykle přebije ovocnost Chardonnay, pokud fermentuje či dlouho vyzrává v nových sudech.

5 NUDO MACABEO JUMILLA SPAIN Odrůda: 100% Macabeo
Historie: Region Jumilla nese po staletí důležitou tradici výroby kvalitních a originálních vín, za což mu právem náleží statut D.O., dle apelačního systému z roku Oblast se rozkládá mezi provinciemi Murcia a Albacete a je typická svými širokými údolími a pláněmi obklopenými horami. Vinice jsou zde vysazovány od dob hispánské romanizace. Protíná se zde magická kombinace odrůd, hnědo-vápenité půdy s bohatou kapacitou pro vodu, orientace a zatížení vinic a klimatu. Barva: Čistá lehce zlatá barva. Vůně: Vůně čerstvého ovoce jako jsou hrušky a meloun. Chuť: Víno středně plné chuti, vyvážené s dlouhou dochutí. Snoubení s jídlem: Sýry, bílé grilované maso. Ideální teplota podávání: º C Analytika vína: Alkohol: 12 %

6 NUDO SAUVIGNON BLANC 2010 BODEGAS LA ESPERANZA
SINGLE VINEYARD - JUMILLA D.O., ŠPANĚLSKO Odrůda: 100% Sauvignon Blanc Historie: Region Jumilla nese po staletí důležitou tradici výroby kvalitních a originálních vín, za což mu právem náleží statut D.O., dle apelačního systému z roku Oblast se rozkládá mezi provinciemi Murcia a Albacete a je typická svými širokými údolími a pláněmi obklopenými horami. Vinice jsou zde vysazovány od dob hispánské romanizace. Protíná se zde magická kombinace odrůd, hnědo-vápenité půdy s bohatou kapacitou pro vodu, orientace a zatížení vinic a klimatu. Barva: Perfektně čistá, slámově žlutá s jemným zelenkavým odleskem. Vůně: Vykazuje tropické aroma ananasu, manga a banánu. Chuť: Delikátní, po žlutém ovoci a květinách. Snoubení s jídlem: Vhodné k plodům moře, jako jsou škeble, krevety, pstruh nebo tuňák. Ideální teplota podávání: 10 °C Analytika vína: Alkohol: 13% Pár slov o Sauvignonu Blanc: Hrozny Sauvignonu blanc mají zelenou slupku. Odrůda pochází z regionu Bordeaux v jižní Francii a její název je odvozen od francouzského sauvage („divoký") a blanc („bílý"), díky svému historickému původu. Je vysázena v mnohých vinařských regionech světa a dává pikantní, suchá a osvěžující bílá vína. Společně s odrůdou Riesling byl Sauvignon jednou z prvních ušlechtilých odrůd, lahvovaných v obchodovatelném množství pod šroubovým uzávěrem, převážně producenty z Nového Zélandu. Víno je vhodné konzumovat mladé, neboť zráním nezískává na kvalitě, vyjma některých v sudu vyzrávajících vín z Pessac-Leognan a Graves v Bordeaux, jež mohou následně zrát i patnáct let. Suché a sladké bílé Bordeaux, kde hlavní odrůdovou složkou je právě Sauvignon blanc, je opravdovým chuťovým zážitkem.


Stáhnout ppt "LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA"

Podobné prezentace


Reklamy Google