Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí."— Transkript prezentace:

1 Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí. Jeho místo je na tabuli nenahraditelné. Odrůda hroznů: 100% Rioja Tempranillo Sklizeň: Pečlivě vybírané hrozny s vinic z Haro a okolních oblastí (Armentari, Los Hoyos, La Canada, El Pago a Arenales), které se sklízejí během druhého týdne v říjnu. Výroba vína Po fermentaci při kontrolované teplotě zrálo víno 14 měsíců v sudech z amerického dubu. Poté víno strávilo dalších osm měsíců v láhvích v podzemních sklepích. Chuť a aroma Jasná, tmavá třešňová barva. V nose se doplňují silné vůně zralých černých bobulovitých plodů s balzamikovými tóny s lékořicovým a kokosovým nádechem. Víno má ústech čerstvou chuť se zřetelnou texturou, ve které se opět společně objevují ovocné a kouřové tóny. Závěr je dlouhý a plný. SERVÍROVÁNÍ a párování Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 18-19°C. Víno vyzkoušejte s nakrájenými uzeninami, lehkými masy a sýry nebo i s rybami – např. s Modrounem.

2 Ramón Bilbao Tempranillo Edición Limitada 2011 Pýcha a příslib. V jedné z nejlepších částí oblasti Rioja Alta, ve výšce 600 m nad mořem, leží Vinca Valpierre. Tam pěstujeme hrozny Tempranillo, ze kterých pochází „enfant terrible“ našeho vinařství. Odrůda hroznů: 100% Rioja Tempranillo Sklizeň: Když ve Finca Valpierre dosáhe víno optimální zralosti (poslední říjnový týden) selektivně sklízíme nejlepší hrozny Tempranilla. Výroba vína Na třídících stolech našeho vinařství se vybírají pouze ty nejlepší hrozny s dokonalými bobulemi. Ty následně necháváme kvasit při kontrolované teplotě v dubových kádích. Víno zraje 14 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu. Celý proces zrání se dokončí během dalších deseti měsíců, kdy víno zraje v láhvích v podzemních sklepích. Chuť a aroma Intenzivní tmavá třešňová barva s granátově rudým okrajem. Komplexní vůně v nose evokují švestky v likéru, zralé ostružiny, a jemné tóny exotických dřev (santál). V ústech je víno uhlazené a svůdné s přetrvávající chutí zakončenou příjemným minerálním závěrem. Jedná se o silné víno, jehož kvalita se s časem bude dále zdokonalovat. Víno se může rovnou pít i uložit do archivu. Podávání a vhodnost k jídlům: Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 18-20°C. Dokonale se hodí k hovězímu, krájeným uzeninám a k mezinárodní kuchyni (suši, Tex- Mex, kari, apod.)

3 Ramón Bilbao Rosado 2013 Odrůda hroznů: 100% Grenache SKLIZEŇ: Hrozny musely překonat rostoucí cyklus ovlivňující velmi neobvyklé počasí. Těžké jarní deště a nízké teploty mají za následek zpoždění vegetačního období a vede k nerovnoměrnému zrání. Naštěstí riziko, které představuje zpoždění dva až tři týdny, kompenzují převažující dobré počasí v září a říjnu, umožňuje selektivní, střídavý sběr hroznů, takže sklizené hrozny dosáhly náležité zralosti, čímž se optimalizuje dobrá kvalita ovoce. Výroba vína: Metoda Saignée (pouštění žilou) je tzv. krvácení neboli lisování pod vlastní vahou (samotok). Hrozny se nasypou do kádě, vlastní vahou se bobule naruší a bez jakéhokoliv lisování se nechají ležet. Samovolně vytékající šťáva (samotok), která má minimální kontakt se slupkami, se zpracovává na víno. Po vykvašení zpravidla vzniká víno velice bledé růžové barvy s mimořádně svěží ovocnou chutí. Získaný výtěžek je přibližně 40%. Chuť a aroma Lososově růžová barva, víno je světlé a atraktivní. Vůně je velmi jemná, přináší pikantní chuť jahod s nádechem čerstvě posečené trávy, divoké růže a grapefruitu. V ústech se otevře křupavá elegantní textura rozvíjející tóny krvavých pomerančů a granátového jablka se šťavnatým dotekem citrusu s dozvukem čerstvé máty. SERVÍROVÁNÍ a párování Podávejte při 11-13ºC. Ideální jako aperitiv a studených jídel, jako je bílý chřest, salát z mořských plodů, telecí carpaccio nebo rizoto

4 Monte Blanco Ramón Bilbao 2013 Odrůda hroznů: 100% Verdejo SKLIZEŇ: V roce 2012 byl vegetativní cyklus velmi horký, po chladné a suché zimě, velmi málo déšťů na jaře 2013 vleklo vodní deficit z loňského roku. Po tomto stavu následovalo léto s vysokými teplotami a bylo velmi málo srážek. Na začátku září spadlo právě v tomto nejnáročnějším čase pro rostliny (při konci procesu zrání) dostatečné množství srážek k úspěšné a vyvážené kyselosti. V důsledku toho, pokud jde o kvalitu vína, se jedná o nejzajímavější ročník v posledních pěti letech. Výroba vína: Sbíráme plody při nízkých teplotách a chráníme je před světlem, což je záruka vyšší oxidace, a my překrýváme hrozny tak, aby byly v prvotřídní stavu, než se dostanou do vinařství. Rychle, velmi rychle začíná výrobní proces vylisováním hroznů a ochlazením moštu před tím, než začne víno pracovat a nechává jej bez sedimentů. Za pouhé dva nebo tři dny je fermentace v plném proudu. Při pečlivě řízené teplotě, kterou sledujeme na každém kroku v přísně čistých podmínkách, kontrolujeme, jak proces probíhá, při zachování vlastnosti našich surovin a zajišťuje co nejvyšší kvalitu vína. Chuť a aroma Převládá vůně fenyklu, zeleného jablka, v dochuti cítíme vápno a grapefruit. Anýz a mandloň, květinové dozvuky ve vůni převládají nad čerstvě posekanou trávou v pozadí s nádechem citronů Sorrento a v závěru jsou cítit jtropická ovoce (ananas, mučenka, mango, a řada dalších). Na patře je živě svěží díky svému mládí, ale je strukturované a chutné s nádechem fenyklu a exotického ovoce. Dochuť je silná a jemná zároveň s rovnováhou.


Stáhnout ppt "Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí."

Podobné prezentace


Reklamy Google