Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zápočtová práce ze SMV Základní okruhy pro zápočtovou práci ze SMV, 3.ročník bakalářského studijního oboru marketingová komunikace – zima 2014 Garant předmětu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zápočtová práce ze SMV Základní okruhy pro zápočtovou práci ze SMV, 3.ročník bakalářského studijního oboru marketingová komunikace – zima 2014 Garant předmětu."— Transkript prezentace:

1 Zápočtová práce ze SMV Základní okruhy pro zápočtovou práci ze SMV, 3.ročník bakalářského studijního oboru marketingová komunikace – zima 2014 Garant předmětu a vyučující : Dr. Zdeněk Cecava, CSc. Katedra Sociologie, fakulta sociálních studií VŠFS cecava.zdenek@seznam.cz

2 Sociologie mezilidských vztahů – okruhy pro zápočtovou práci 1. Popis a analýza vztahů, v nichž se každý student vyskytuje ( součástí práce je vztahová mapa) 2. Morálka v současné společnosti, etické normy v jednání lidí. Co považuji v jednání svého okolí za zvlášť pozitivní a co za negativní. 3. Důsledky nedodržování etických norem. Problém korupce v soudobé společnosti, zdroje korupčního jednání, osobní zkušenosti. 4. Občanská společnost a iniciativa v procesech vytváření mezilidských vztahů. Mechanismy prosazování zájmů skupin (občanská iniciativa, nátlakové skupiny, lobismus). Využít příklady ze svého okolí, média. 5. Rozbor procesu tvorby a přijetí nějakého aktuálního zákona jako vytváření regulativu mezilidských vztahů v dané oblasti. Problém zájmů sociálních skupin.

3 Okruhy pro zápočtovou práci ze SMV 6. Skupina, skupinové vztahy, měření, hodnocení; 7. Identifikace příznaků generačního sporu, vztahy mezi generacemi; 8. Feminismus jako hnutí za práva žen; 9. Národnostní vztahy v soudobém světě a EU; 10. Sociální spravedlnost a odpovědnost v mém okolí. 11. Svoboda a její hranice.

4 Základní požadavky na zápočtovou práci Prezenční studium : 12 – 15 slidů, prezenční vystoupení během cvičení. Na prvním cvičení student/ka upřesňuje vybraný okruh a navrhuje termín vystoupení, na druhém předkládá konkretizovaný název a uvádí odbornou literaturu, kterou k zápočtové práci využije. Kombinované studium: 6 – 8 stran zápočtové práce, která je ústně podle dohody se studijní skupinou projednána.


Stáhnout ppt "Zápočtová práce ze SMV Základní okruhy pro zápočtovou práci ze SMV, 3.ročník bakalářského studijního oboru marketingová komunikace – zima 2014 Garant předmětu."

Podobné prezentace


Reklamy Google