Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03."— Transkript prezentace:

1 EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Španělsko Rozloha : 505 000 čtverečných km Počet obyvatel : 46 700 000
 je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem, na severovýchodě s Andorrou a Francií a na jihu s Gibraltarem; španělské severoafrické državy Ceuta a Melilla mají pozemní hranici s Marokem. Ke Španělskému království patří i Kanárské ostrovy v Atlantském oceánu a Baleáry ve Středozemním moři. Součástí Španělska je i katalánské město Llívia, které je zcela obklopeno územím Francie. Španělsko je parlamentní monarchií, členem Evropské unie, NATO a dalších organizací. Podle demokratické ústavy z roku 1978 je v celé zemi úředním jazykem španělština (kastilština); další jazyky jsou uznávány jako úřední jednotlivými autonomními společenstvími. Rozloha : čtverečných km Počet obyvatel :

4 Španělsko - poloha - mapa

5 Obrázky ze Španělska

6 Otázky a úkoly : Které známé souostroví patří ke Španělsku?
Co je to korrida? Jaké státní zřízení je ve Španělsku a jak se jmenuje hlava státu? Znáš nějaký slavný španělský fotbalový klub či dokonce jeho hráče? Jaký problém má Baskicko?

7 Zdroje : Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03."

Podobné prezentace


Reklamy Google