Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lektvary Pro 1.ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lektvary Pro 1.ročník."— Transkript prezentace:

1 Lektvary Pro 1.ročník

2 Obsah 1.-Lektvary měnící velikost-zmenšovací a zvětšovací dryák
2.Základní lektvar na léčení vředů 3.Uklidňující lektvar 4.Povzbuzující neboli zrychlovací lektvar 5.Protahující lektvar 6.Lektvar slunce budící

3 Lektvary měnící velikost
1.Zmenšovací dryák Přísady: sedmikráskové kořeny, Scvrklofík, krysí slezina, housenky, šťáva z pijavic Příprava: Do kotlíku postupně přidáme pár kapek šťávy z pijavic, nařezané housenky, jednu krysí slezinu, oloupaný Scvrklofík a najemno nakrájené sedmikráskové kořeny. Pozor, musí být zachováno toto pořadí !!! Pak necháme LR asi 10 minut vařit a na hodinu odstavíme. Efekt: Zmenšuje do desetinásobku původní velikosti

4 Lektvary měnící velikost2
Zvětšovací dryák Přísady: sedmikráskové kořeny, Scvrklofík, krysí slezina, housenky, šťáva z pijavic Příprava: Do kotlíku postupně vhodíme najemno nakrájené sedmikráskové kořeny, oloupaný Scvrklofík, jednu krysí slezinu, nařezané housenky a pár kapek šťávy z pijavic. Pozor, musí být zachováno toto pořadí !!! Pak necháme LR asi 10 minut vařit a na hodinu odstavíme. Efekt: Zvětšuje do trojnásobku původní velikosti.

5 Základní lektvar na léčení vředů
Přísady: sušené kopřivy, hlemýždi, dikobrazí ostny, drcené hadí zuby Příprava: Necháme rozvařit 200g sušených kopřiv, přidáme podušené hlemýždě a rozdrcené hadí zuby. Poté LR odstavíme z ohně a přidáme tři dikobrazí ostny. Pozor na správnou hmotnost kopřiv a na přidávání ostnů až po odstavení z ohně. Efekt: LR léčící vředy, jeden z nejjednodušších.

6 Uklidňující lektvar Potřebné suroviny: 2 drápy netopýra, 2 unce meduňky, kostní moučka z prasete bradavičnatého, nálev z 5 let vyluhované mišpule Příprava: do připraveného kotlíku číslo dva dáme nejdříve nálev z mišpule, necháme provařit a přidáme kostní moučku z prasete bradavičnatého. Obě ingredience mícháme až do vzpěnění. Pěníme přesně pět minut – po této době dochází ke změně barvy lektvaru na brčálově zelenou. Do nápoje pomalu a zdůrazňuji pro jistotu ještě jednou, že velice pomalu vsypáváme meduňku, protože pokud zrychlíme, lektvar se může zdrcnout a je pak vhodný akorát tak pro dekoraci žabince do rybníka! Po meduňce přidáme drápy netopýra, které před tím necháme dva dny na měsíčním světle. Vše pak povaříme deset minut a lektvar je na světě :)

7 Povzbuzující neboli zrychlující lektvar
Tento lektvar se připravuje podobně jako lektvar uklidňující. Místo meduňky se ale dává americký ženšen (nazývaný též všehoj) a jak už jsem dnes jednou říkal, míhá se opačným postupem než předchozí lektvar :)

8 Protahující lektvar Potřebné suroviny: dvě unce rebarbory, tři chlupy z Kerbera, ranní rosa - 1/2 litru - nasbíraná během noci ze 4. na 5. 6, na zahuštění trus měsíčníka - nevím- trus je pokus - radí to jedna kamarádka, tak to vyzkoušíme :) Příprava: Do kotlíku č. 2 nalijeme nejdříve rosu, povaříme a přidáme pečlivě naňahňanou rebarboru. Rebarboru pak dusíme až ji dodusíme a přidáme Kerberovy chlupy. Ty nám lektvar trochu zakalí, protože Kerberos je z podsvětí dost špinavý a dochované zprávy o jeho koupání dosud nebyly nalezeny. Nakonec přidáme ten zázračný kamarádčin trus - tedy pardon měsíčníkův -kamarádko, velmi se omlouvám! A vše vaříme čtvrt hodiny na mírném ohni.

9 Lektvar slunce budící Potřebné suroviny: 2 dcl slunečnicového oleje, 4 krovky ze slunéčka sedmitečného, 8 uhlíků z ohně pořádaného při slavnosti slunovratu a prach setřený z číslice 6 na slunečních hodinách. K zahuštění pak také trus měsíčníka usušený na přímém slunci. Příprava: do kotlíku č. 2 nalijeme slunečnicový olej, přidáme nejdříve dvě krovky ze slunéčka a čtyři uhlíky. Vše to necháme osmahnout, zasypeme prachem ze šestky a promícháme. Tím nám vznikne pěna do které vždy po minutě hážeme na střídačku krovky a uhlíky (uhlíky po dvou, aby byl zachován poměr). Nakonec to zahustíme trusem, ale pozor, ne moc - směs musí být tak akorát mazlavá, aby nám nekapala z věcí... Tak to by bylo a teď to musíme nechat čtrnáct dnů odležet!


Stáhnout ppt "Lektvary Pro 1.ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google