Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje Vánoční kuchařka 2007. Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje Vánoční kuchařka 2007. Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň."— Transkript prezentace:

1 Moje Vánoční kuchařka 2007

2 Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji.Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji nakrájené). Smažené porce kapra necháme okapat na ubrousku, poté je ozdobíme plátkem citrónu

3

4 Mnami a vynikající bramborový salát Brambory omyjte, uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. Vejce uvařte na tvrdo, cibuli spařte vařící vodou (aby v salátu nekvasila) a v osolené vodě uvařte kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Oloupejte brambory ze slupek a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku. Pokud ji nevlastníte, budete muset ingredience pracně nakrájet na kostičky nožem. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice, na kostičky nakrájené sterilované okurky (množství dle vaší libosti), cibuli, majonézu (množství volte tak, aby salát nebyl ani hustý ani řídký). Osolte, mírně opepřete a nechejte salát do druhého dne v chladu „uzrát”.

5

6 A na konec sladoučké cukroví(perníčky) Všechny suroviny se spojí do těsta. Těsto je dobré nechat přes noc odpočinout a perníčky vykrajovat až druhý den. Pokud ale nemáte čas čekat, klidně je možné začít tvořit ihned. Těsto se válí asi na tloušťku 3 mm, tvořítky se vykrajují tvary a pokládají se na plech (na pečící papír nebo na vymaštěný a moukou vysypaný plech). Perníčky se pečou asi 8 minut. Po upečení se perníčky ihned potřou rozšlehaným vejcem a dají se ještě na malou chvilku do trouby (to aby nebylo vejce syrové).

7

8 Dobrou chut a Vánoční pohodu


Stáhnout ppt "Moje Vánoční kuchařka 2007. Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň."

Podobné prezentace


Reklamy Google