Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Týdenní věštec 10.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Týdenní věštec 10.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse."— Transkript prezentace:

1 Týdenní věštec 10.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse

2 Petrificus Totalus Toto kouzlo se jednomu kouzelníkovi nevyplatilo. Byl to sice pouze přátelský souboj, ale pro jednoho z kouzelníků osudný. Jeho soupeř na něj použil kouzlo Petrificus Totalus, a potom už se nedařilo ho znovu rozmrazit. Nyní leží zmražený kouzelník v nemocnici u Sv. Munga.

3 Kouzelná zvířata Bazilišek  Hadí král  Zářivě zelený plaz  Až 15 metrů  Samec – šarlatový chochol na hlavě, mimořádně jedovaté zuby, přímý pohled do očí – smrt  Pěstování- nezákonné  Dožívají se několik stovek let

4 Zprávy z Bradavické školy čar a kouzel  Začala výuka lektvarů  19.2. se ve velké síni konala schůze profesorů.

5 Vtipy  Na hodině se ptá paní učitelka: "Pepíčku, jak bys dokázal, že je Země kulatá." Pepíček odpoví: "Nijak, já to nikdy netvrdil."

6 Hlášky  „Pamatuješ na Fleur Delacourovou?“ zeptal se George, „má teď práci u Gringottů, aby si výýý’pšííla áááglištinu -“ „A Bill jí dává spoustu soukromých lekcí,“ uchichtnul se Fred.  „A ta zatracená kráva Pansy Parkinsonová,’ dodala jízlivě Hermiona, „jak se může prefektkou stát někdo, kdo je hloupější než troll s otřesem mozku...“

7 Lektvary Lektvar Zpomalení Přísady: roh Jednorožce, krunýř Třaskavého Skvorejše, dračí kůže, roh Lidožravého Dvourožce Příprava: na dno kotle položíme kus dračí kůže, zalijeme vařící vodou a přidáme nastrouhaný krunýř Skvorejše, drcený roh Jednorožce a Lidožravého Dvourožce. Necháme vychladnout, znovu zavaříme a použijeme na lektvar kouzlo Impedimentus. Pak slijeme do lahvičky s maximálním objemem jednoho litru. Efekt: při rozbití lahvičky a vylití lektvaru na jakoukoliv bytost nastane efekt zpomalení jako u kouzla Impedimentus. Tento efekt působí po jednu hodinu.


Stáhnout ppt "Týdenní věštec 10.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse."

Podobné prezentace


Reklamy Google