Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí."— Transkript prezentace:

1 Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

2 Množství Q Náklady N Úspory z rozsahu Průměrné celkové náklady A C B

3 Úspory z rozsahu A: Tím, jak se zvyšuje výroba se náklady snižují, úspory z rozsahu jsou kladné a výrobní náklady na 1 kus se vzrůstajícím množstvím klesají B: Úspory z rozsahu jsou nulové, náklady jsou přibližně stejné pro celé rozmezí výroby.

4 Úspory z rozsahu C: Úspory z rozsahu jsou záporné, zvyšování množství produkce prodražuje výrobu.

5 Příčiny A Specializace vstupů. Čím větší množství výrobků, tím větší možnost získání specializovaných subdodavatelů. Při větší spotřebě zdrojů je možno získat slevu. Vzniká větší množství odpadů, které je možno ekonomicky využít.

6 Příčiny A Do určitého množství výroby je infrastruktura podniku (vodovod, silnice,…) hrazena z veřejných rozpočtů

7 Příčiny C Nekontrolovatelný vzrůst administrativy – problémy s koordinací a komunikací. Neexistuje větší osobní zodpovědnost – komplikované obří technologie. Namísto výrobků se produkují procesy. B Výhody a nevýhody se navzájem ruší a kompenzují.

8 Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí


Stáhnout ppt "Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí."

Podobné prezentace


Reklamy Google