Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí."— Transkript prezentace:

1 Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

2 Každá tabulka má tyto části:
Název (nadpis) Záhlaví Vlastní tabulku Poznámku nebo zdroj

3 Záhlaví tabulky Obsahuje text, který vystihuje obsah tabulky. Nesmí obsahovat slova „Přehled“, „Tabulka“, „Počet“. Zvýrazňuje se tučným nebo podtrženým písmem. Nesmí být delší, než je tabulka. Můžeme ho psát do více řádků. Měřicí jednotka, která je společná pro celou tabulku, se píše pod záhlaví tabulky do závorky a nezvýrazňuje se žádným způsobem.

4 Příklad nadpisů tabulky
Knihovny vysokých škol v ČR Produkce a obchodování s chmelem v ČR (t) Předčasné ukončení studia v 1. ročníku ve školním roce 2004/2005 Vklady a půjčky domácností v ČR (stav ke konci období v mil. Kč)

5 Příklad záhlaví jednoduché tabulky
1. Jednoduché záhlaví 2. Jednoduché záhlaví ve více řádcích

6 Příklad složeného záhlaví tabulky
1. 2.

7 Příklad smíšeného záhlaví tabulky
1. 2.

8 Příklad tabulky s jednoduchým záhlavím

9 Příklad tabulky se složeným záhlavím

10 Příklad tabulky se smíšeným záhlavím

11 Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Použitá literatura: ČSN – Úprava písemností zpracovaných textovými editory Pojmy PEK, NUOV – Těsnopisný ústav Technika administrativy 2 pro střední školy – Kroužek J., Novák J. Těsnopisné rozhledy


Stáhnout ppt "Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí."

Podobné prezentace


Reklamy Google