Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Intervaly obyčejně zobrazujeme na číselné ose jako úsečky, krajní body volíme podle toho, zda je interval uzavřený nebo otevřený. Pokud je interval.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Intervaly obyčejně zobrazujeme na číselné ose jako úsečky, krajní body volíme podle toho, zda je interval uzavřený nebo otevřený. Pokud je interval."— Transkript prezentace:

1

2  Intervaly obyčejně zobrazujeme na číselné ose jako úsečky, krajní body volíme podle toho, zda je interval uzavřený nebo otevřený. Pokud je interval uzavřený, bude kolečko zobrazující bod vybarvené, pokud je otevřený bude nevybarvené, bude to jen obrys, jen kružnice

3  Pokud je interval otevřený závorka je kulatá  ( 2, 5 )  Pokud je interval uzavřený závorka je špičatá 

4  Následující obrázek zachycuje zobrazení třech intervalů vždy od dvou do šesti, ale liší se v uzavřenosti stran. Takže popořadě budou zobrazeny tyto intervaly: 2,6,(2,6,(2,6)  Shora dolů: uzavřený interval, zleva otevřený, otevřený interval

5  Nekonečno se zobrazuje šipkou  ( 5, ∞) u nekonečna je interval vždy otevřený ….tedy závorka je kulatá 5 ∞


Stáhnout ppt " Intervaly obyčejně zobrazujeme na číselné ose jako úsečky, krajní body volíme podle toho, zda je interval uzavřený nebo otevřený. Pokud je interval."

Podobné prezentace


Reklamy Google