Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0052Číslo sady 19Číslo DUM 16 PředmětMatematika Tematický okruhMatematika 1. ročník Název materiáluIntervaly AutorIng. Miluše Nováková Datum tvorbyříjen 2013Ročník první Anotace Prezentace seznamuje studenty s intervaly. Věnuje se řešení příkladu. Metodický pokyn Studenti se seznámí s intervaly a poté samostatně řeší zadané příklady.

2 Intervaly

3 Druhy intervalů MnožinaZobrazení na číselné ose ZápisNázev intervalu Uzavřený interval a,b Otevřený interval a,b Polouzavřený interval a,b zleva uzavřený Polouzavřený interval a,b zprava uzavřený Uzavřený interval od a do plus nekonečna Otevřený interval od a do plus nekonečna Uzavřený interval od mínus nekonečna do a Otevřený interval od mínus nekonečna do a

4 Příklad Znázorněte na číselné ose dané množiny a zapište jejich průnik a sjednocení: Řešení:

5 Příklady k samostatnému řešení Množiny znázorněte na číselné ose a zapište jejich sjednocení a průnik:

6 Výsledky

7 Zdroje HUDCOVÁ, Milada a Libuše KUBIČÍKOVÁ. Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium. 2. vyd. Praha: Prometheus, c2000, 11, 12. Učebnice pro střední školy (Prometheus). ISBN 8071963186


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google