Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU ICT2/1/1/12 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Hlavičky z jarní travičky - samostatná práce, kreativní Průřezová témata: enviromentální výchova,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU ICT2/1/1/12 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Hlavičky z jarní travičky - samostatná práce, kreativní Průřezová témata: enviromentální výchova,"— Transkript prezentace:

1

2 EU ICT2/1/1/12 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Hlavičky z jarní travičky - samostatná práce, kreativní Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální výchova, osobnostní a sociální výchova Mezipředmětové vztahy: český jazyk – čtení, rozvoj čtenářské gramotnosti, přírodověda, přírodopis

3 HLAVIČKY Z JARNÍ TRAVIČKY Samostatná práce, kreativní

4 Pomůcky: Kus silonkové punčochy Jemné piliny Travní semínko Očíčka Drátek Vlasec Jehla Nůžky Tavná pistole kleště

5 Postup: 1.Uvažte na jednom konci ustřižené punčochy uzel a otočte na rubovou stranu.

6 2. Nasypte do ní hrst semínek a doplňte potřebným množstvím pilin. Až se vám bude zdát hlavička dostatečně veliká a pevná, udělejte uzel a zbytek punčochy odstřihněte. Vytvarujte ouška.

7 3. Vytvarujte nosánek a omotejnte vlascem. Tavnou pistolí nalepte očka. Pozn.: můžeme použít i knoflíky na místo očí.

8 4. Pokud chcete i brýle, použijte tenký drátek a vytvořte nejprve jedno oko, potom druhé a opatrně zastrčte do hlavičky.

9 5. Hotovou hlavičku ponořte do misky s vodou a nechte vodu nasát až k semínku, klidně přes noc. Pak přeneste na talířek a umístěte na světlé a teplé místo. Hlavičku každý den roste rozprašovačem, podlévejte vodou a čekejte 4-6 dní, než vyraší první vlásky.

10 Pozn.: Pro urychlení se osvědčilo přetáhnout přes hlavičku mikrotenový sáček. Při správné péči (nesmí nikdy vyschnout) vydrží hlavička asi 4 týdny. Vlásky můžete tvarovat a stříhat podle fantazie


Stáhnout ppt "EU ICT2/1/1/12 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Hlavičky z jarní travičky - samostatná práce, kreativní Průřezová témata: enviromentální výchova,"

Podobné prezentace


Reklamy Google