Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kdo z Vás uhodne, o čem se dnes budete učit? Hádejte po písmenech: - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kdo z Vás uhodne, o čem se dnes budete učit? Hádejte po písmenech: - - - - - - - - - - - - - - - - - - -"— Transkript prezentace:

1

2 Kdo z Vás uhodne, o čem se dnes budete učit? Hádejte po písmenech: - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3 Pokud jste hádali správně, pak už víte, že se dnes budete učit o pokojových rostlinách.

4 Zelenec  Je to zábavná rostlina, protože má spoustu dětí.Z rostliny vyrůstají dlouhé výhonky a na jejich koncích rostou miniatury zelence i s malými kořínky.Můžeš je zasadit do květináče.  Zelenec má rád místa u okna.  Rostlina se musí hodně zalévat, ale půda nesmí být moc mokrá.

5 Klivie (řemenatka)  Vykvétá po zimním odpočinku.  Má ráda světlo, ale nesnáší polední slunce.  Zalévá se, jen když je suchá.V zimě se zalévá jen zřídka.

6 Africká fialka  Může mít bílé, růžové, fialové, světle fialové i načervenalé květy.  Je ráda u okna, ale nesnáší moc slunce a tepla.  Zalévá se do misky, jen když je suchá a nikdy ne na listy.

7 Monstera  Je oblíbená pro mohutný vzrůst a krásně tvarované listy.  Má ráda světlo nebo polostín.  Před zalitím se nechá povrch vyschnout.  Potřebuje mírnou až vysokou vlhkost.

8 Potos  Je to pralesní rostlina.  Má ráda světlo,ale nikoli přímé slunce.  Zalévá se, když je suchá.

9 Aloe  Dobře snáší teplo a slunce.  Zalévá se, až je vrchní část půdy suchá.  Pravá aloe vera je královnou léčivých rostlin.

10 Myslím, že jste si milé děti vše pozorně přečetly.

11 Můžete si teď pomocí špejlí a kladívkového papíru vyrobit „zapichovátka“, která budou vyjadřovat nároky rostliny na zálivku a světlo.

12 Ať vám vaše pokojové květiny přinášejí hodně radosti!

13


Stáhnout ppt "Kdo z Vás uhodne, o čem se dnes budete učit? Hádejte po písmenech: - - - - - - - - - - - - - - - - - - -"

Podobné prezentace


Reklamy Google