Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU ICT2/1/1/16 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Na louce - motýlci a husy samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU ICT2/1/1/16 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Na louce - motýlci a husy samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální."— Transkript prezentace:

1

2 EU ICT2/1/1/16 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Na louce - motýlci a husy samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální výchova, osobnostní a sociální výchova  Mezipředmětové vztahy: český jazyk – čtení, rozvoj čtenářské gramotnosti, přírodopis, prvouka

3 NA LOUCE – MOTÝLCI A HUSY  Samostatná práce, práce s papírem

4 Pomůcky: Motýlci:  Zbytek bílého tvrdého papíru  Zbytek průsvitného papíru Husičky:  Bílý měkký papír široký 13 cm, dlouhý podle libosti  Zbytek fialového měkkého papíru

5 Postup - Motýlci:  1. Motýlky sestavte z průsvitného a tvrdého papíru. Díl z tvrdého papíru pak ozdobte technikou vypichování.

6  2. Tělo a tykadla nalepte. Tykadla ještě předtím trošku zvlňte.

7 Postup - Husy:  1. Na papírový proužek vyznačte co 12 cm sklady, linie skladů pak špičkou kružítka podle kovového pravítka zlehka vyryjte a poskládejte jako harmoniku, papír přitom skládejte střídavě dopředu a dozadu. Na papír pak namalujte husu.

8  2. Husu vystřihněte nůžkami, trávu vyřežte modelářským nožem. Papírový proužek rozevřete a husám dolepte na zobáčky fialové díly, příp. je domalujte fialovým fixem nebo pastelkou.

9  3. Do tělíček nakonec vypíchejte jehlou zobrazené vzory.


Stáhnout ppt "EU ICT2/1/1/16 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Na louce - motýlci a husy samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální."

Podobné prezentace


Reklamy Google