Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ad Awareness Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ad Awareness Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz."— Transkript prezentace:

1 Ad Awareness Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz

2 ŠkolaSOŠ a SOU Milevsko Autor Mgr. Josef Kašpar Název VY_32_INOVACE_07_A_02_MEV TémaAd Awareness AnotaceŽák se seznámí se základními druhy komunikace. Klíčová slovaMediální výchova, komunikace, verbální, neverbální, gesta Cílová skupinaŽáci maturitních oborů Datum tvorby20.9.2012 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0557 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

3 Metodický pokyn: Prezentace je zaměřena především na výklad učiva. 4. – 8. snímek: výklad učitele, popř. problémový výklad (využití mezerníku) 9. snímek: test (po kliknutí na textové pole přiletí „smajlík“) Inovativnost materiálu spočívá v samostatném zamyšlení žáků nad problémem (problémové vyučování – žák sám přichází na řešení zadaného úkolu), interaktivnost probíhá využitím ICT.

4 Povědomí o reklamě, znalost reklamy. Udává, kolik procent cílové skupiny si vybavuje, pamatuje reklamu.

5 Povědomí o reklamě může být buď spontánní, nebo podpořené. Ad Awareness Spontaneous – spontánní povědomí o reklamě (Ve výzkumech se zjišťuje dotazováním cílové skupiny: Jaké reklamy na prací prášky si pamatujete? Popište je.)

6 Podpořené povědomí Ad Awareness Aided/Prompted – podpořené povědomí o reklamě (Ve výzkumech se zjišťuje dotazováním cílové skupiny: Viděli jste reklamu na značku XY? Popište ji.)

7 Adstock Měřítko účinku (TV) kampaně, které bere v potaz, že efekt odvysílané reklamy přetrvává i do dalších týdnů. Adstock je tedy součet okamžitých efektů a efektů předchozích kampaní, které jsou v pamětích lidí přeneseny z minulých kontaktů s reklamou do přítomnosti. Adstock se využívá pro modelování účinku kampaní, optimalizaci rozpočtů, testování různých scénářů komunikace apod. Lze spočítat pomocí dvou parametrů: GRPs a Indexu zapomínání TV reklamy (IZ).

8 Příklad Příklad: Zcela nová TV kampaň je nasazena v síle 100 GRPs týdně. Cílová skupina si mezi dvěma týdny udrží 90% povědomí o reklamě (IZ=0,9). 1. Adstock v prvním týdnu je dán pouze okamžitým účinkem kampaně a je roven 100. Week 1 Adstock = 100. 2. Adstock v druhém týdnu je dán okamžitým efektem GRPs vysílaných v druhém týdnu (100) a účinkem reklam z prvního týdne kampaně, zeslabených zapomínáním (tedy GRPs z prvního týdne násobených IZ). Week 2 Adstock = 100 + 100 x 0,9 = 190

9 Test Součet okamžitých a minulých efektů reklamní kampaně Okamžitý efekt reklamní kampaně Doznívající efekt reklamní kampaně Co je to adstock?

10 Zdroje a citace Copyright (c) 2014 [Josef Kašpar] and its licensors (Corel). All rights reserved.


Stáhnout ppt "Ad Awareness Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google