Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu."— Transkript prezentace:

1 PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y

2 Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu nové tabulky 4) Vytvoříte dotaz na danou tabulku

3 Vytvoření vlastní tabulky pro práci s dotazy: Nejdříve musíte spustit WinBase. Zobrazí se okno, ve kterém budete požádáni o zadání svého uživatelského jména a hesla.

4 Nyní se konečně spustí WinBase, což se projeví zobrazením jejího okna.V tomto okně je okno Aplikace, ve kterém je seznam již hotových aplikací. A v tomto okně můžete také vytvořit novou aplikaci.

5 Nyní klikněte v okně Aplikace na tlačítko Vytvořit. Zobrazí se dialogové okno, ve kterém musíte zadat jméno pro aplikaci, kterou chcete vytvořit. Jméno se smí skládat maximálně z deseti znaků. Potom klikněte na tlačítko Hotovo.

6 Nyní se zobrazí okno aplikace. V levém sloupci jsou tlačítka obstarávající přístup k jednotlivý složkám této aplikace. Kdyby jste pracovali s aplikací, která již některé složky obsahuje, po kliknutí na některé z těchto tlačítek by se v prostřední kolonce zobrazil seznam složek toho typu, který je napsán na tlačítku.

7 Návrch struktury nové tabulky: Do návrhu struktury nové tabulky zadáte jména atributů, které v dané tabulce chcete mít.

8 Nyní se vám zobrazí vaše tabulka, ve které doplníte vámi požadovaná data.

9 Dotaz začneme vytvářet s odkazem na námi stanovenou tabulku. V levé horní části je oblast s nadpisem „SELECT“ - Výběr atributů. Do ní zapíšete atributy z tabulky, které chcete, aby se vyskytovaly v odpovědi na dotaz. Můžete tam uvést všechny atributy nebo jen některé.

10 Vlevo dole je oblast s nadpisem „WHERE“ - Výběrové podmínky. Ta je nejdůležitější. Do ní budete zapisovat podmínky, které musí splňovat záznamy obsažené v odpovědi.


Stáhnout ppt "PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu."

Podobné prezentace


Reklamy Google