Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES."— Transkript prezentace:

1 UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES

2 UŽIVATELSKÝ ÚČET přihlášení Pokud chcete pracovat se svým účtem na portálu XERXES, je nutné se přihlásit. Pokud jste student nebo zaměstnanec UTB, přihlaste se pomocí svého uživatelského jména a hesla do Novellu.přihlásit Jako externí uživatel nemáte možnost pracovat s uživatelským účtem, můžete pouze vyhledávat ve volných zdrojích.

3 UŽIVATELSKÝ ÚČET kolekce databází Po přihlášení máte možnost ukládat záznamy a dále s nimi pracovat a vytvářet si vlastní kolekce databází pro vyhledávání. Kolekcí si můžete vytvořit libovolné množství, stačí zadat název kolekce a potvrdit.

4 UŽIVATELSKÝ ÚČET kolekce databází Kolekci můžete kdykoliv upravit, přidávat v rámci kolekce další sekce, měnit pořadí databází apod. Nové databáze přidáte kliknutím na „Přidat databáze“. Pokud zveřejníte kolekci, zobrazí se adresa, kterou můžete dále sdílet, např. http://portal.knihovna.utb.cz/collections/subject/ biernatova/lok-ln- http://portal.knihovna.utb.cz/collections/subject/ biernatova/lok-ln-

5 UŽIVATELSKÝ ÚČET přidávání databází Pokud chcete do kolekce přidat nové databáze, můžete tak učinit i přes seznam databází. Vyberete si databázi, kterou chcete přidat a klikněte na ikonku „i“. Po zobrazení detailu databáze pak už jen stačí kliknout na „Uložit databázi“.

6 UŽIVATELSKÝ ÚČET ukládání záznamů Možnost „Uložit záznam“ se zobrazuje u každého výsledku vyhledávání. Po potvrzení volby se nabídne možnost přidání štítků (klíčových slov). Pomocí štítků si lépe zorganizujete své záznamy.

7 UŽIVATELSKÝ ÚČET práce se záznamy Své uložené záznamy můžete snadno řadit a zobrazovat dle různých kritérií, přistupovat k nim prostřednictvím štítků, stahovat, ukládat v různých formátech nebo nasdílet přes email. Po kliknutí na název dokumentu se zobrazí anotace, vygenerovaná citace dle normy ISO 690, odkaz na plný text nebo službu SFX a další informace.


Stáhnout ppt "UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES."

Podobné prezentace


Reklamy Google