Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní"— Transkript prezentace:

1 Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu EBSCO Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní. V tomto tutoriálu se zaměříme na zobrazení jednotlivých výsledků vyhledávání a podrobný záznám.

3 Výchozí zobrazení seznamu výsledků obsahuje všechny výsledky. Seznam výsledků lze filtrovat a zobrazit tak výsledky podle konkrétního typu dokumentu, což mohou být například vědecké časopisy, časopisy nebo knihy/monografie, zaškrtnutím políček ve sloupci nalevo. Kliknutím na název článku zobrazíte Podrobný záznam.

4 Sloupec nalevo umožňuje přístup ke všem dostupným verzím formátů zobrazené položky. Může jít o formáty HTML nebo Plný text PDF. K vyhledání termínů lze také použít vyhledávání SmartText, které slouží k nalezení podobných výsledků, a to kliknutím na odkaz Hledat podobné výsledky.

5 Pomocí nástrojů ve sloupci napravo můžete článek vytisknout, odeslat e-mailem, uložit, citovat nebo exportovat a přidat jej do složky. O článku lze také vytvořit poznámku a uložit ji do osobní složky. Kliknutím na možnost Trvalý odkaz vytvoříte k článku trvalý odkaz, kliknutím na možnost Uložit do záložek přidáte článek mezi oblíbené položky vašeho prohlížeče nebo jej můžete sdílet pomocí služeb typu Facebook, Twitter nebo Del.icio.us.

6 Pro plný text ve formátu HTML lze použít možnost Poslechnout článek pomocí funkce Text-To-Speech nebo možnost Přeložit článek do mnoha podporovaných jazyků prostřednictvím strojového překladu.

7 Kliknutím na odkaz Plný text PDF zobrazíte plný text v prohlížeči PDF Viewer.

8 Klikáním na odkazy u horního okraje prohlížeče se můžete vrátit do seznamu výsledků, upřesnit vyhledávání nebo stáhnout dokument ve formátu PDF. Sloupec V tomto díle slouží pro přístup k dalším článkům ve stejném vydání daného zdroje, nebo v jiném vydání, použitím možnosti Vyberte jiné vydání.

9 Pomocí ikon umístěných vpravo můžete přidat článek do složky, odeslat e-mailem nebo exportovat.

10 Kliknutím na odkaz Nápověda lze zobrazit úplný systém online nápovědy.

11 Více informací naleznete na webových stránkách podpory společnosti EBSCO http://support.ebsco.com


Stáhnout ppt "Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní"

Podobné prezentace


Reklamy Google