Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary."— Transkript prezentace:

1 Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary

2 Co je OECD iLibrary? Jedná se o základní informační službu, která je převážně online (je doplněna i tištěnými produkty). Je to knihovna plných textů a statistických dat produkovaných OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development). Zpřístupňuje socio-ekonomická statistická data členských zemí formou časových řad a porovnání. Retrospektiva databáze je od r. 1998, v některých případech ale zasahuje až do 60. let minulého století.

3 Co obsahuje databáze OECD? Plné texty a faktografické údaje ze 17 tematických kolekcí všech OECD monografií, studií, ročenek, zpráv a sborníků Více než dvacet titulů periodik OECD statistické databáze Data formou: a) databází b) knih c) periodik

4 Rozdělení OECD do částí I. Books Plné texty monografií, ročenek, zpráv, sborníků s tematikou: - Rozvoj - Jaderná energie - Ekonomika - Věda a technologie - Vzdělání - Sociální problematika, migrace a zdraví - Zaměstnanost - Daně - Energetika - Obchod - Životní prostředí - Doprava, městský, venkovský a - Finance a investice regionální rozvoj - Vládní problematika - Zemědělství a potravinářství - Průmysl a služby

5 Rozdělení OECD do částí II. Papers Periodika z produkce OECD Časopisy, pracovní verze dokumentů, ekonomické výhledy, výroční zprávy apod.) ve formátu PDF Většina nových elektronických vydání periodik se zveřejňuje zároveň s tištěnou verzí.

6 Rozdělení OECD do částí III. Statistics Statistické databáze Vám umožní vytvořit si vlastní tabulku online s právě aktuálními statistickými údaji. K dispozici je služba OECD.Stat, která umožní vyhledávat a zpracovávat statistická data z 50 databází OECD najednou. OECD zpřístupňuje v rámci OECD iLibrary statistické údaje ze všech 17ti tematických celků.

7 Rozdělení OECD do částí IV. Factbook Přístup k edici statistické ročenky OECD Factbook s retrospektivou od roku 2005. Velmi snadnounavigací lze získat základní informace, tabulky a grafy. Glossaries Referenční příručky a průvodci k různým problematikám

8 Vyhledávání I. Jednoduché vyhledávání (Search) Do políčka Search na hlavní stránce OECD iLibrary zadáme klíčová slova v angličtině. Zadaná klíčová slova jsou hledána v názvech dokumentů, abstraktech, ve jménech autorů, ISBN, ISSN, DOI nebo v obsahu publikace (tj. nejedná se o hledání v plném textu dokumentu).

9 Vyhledávání II. Pokročilé vyhledávání (Advanced Search) Pokročilé vyhledávací rozhraní umožňuje zadat dotaz do připraveného selekčního formuláře mnohem specifičtějším způsobem – tím je hledání mnohem přesnější. Jednoduše lze navolit např. logické operátory mezi klíčovými slovy a určit v jakých částech záznamu dokumentu chceme vyhledávat (abstrakt, název, ISBN, plný text,...).

10 Vyhledávání III. Navigace Na vstupní stránce OECD iLibrary jsou k dispozici v sekci Browse roletová menu Theme a Country, s jejichž pomocí je možné zobrazit veškeré relevantní dokumenty pro danou tematiku nebo zemi světa. Zobrazený výpis dokumentů lze různě filtrovat podle data, názvu, typu dokumentu apod.


Stáhnout ppt "Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary."

Podobné prezentace


Reklamy Google