Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu."— Transkript prezentace:

1 Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu i-servis@vse.cz

2 www.vse.cz/zdroje

3 Spuštění, informace

4 Journal Citation Reports Journal Citation Reports (JCR) je unikátní faktografická databáze, součást kolekce databází v rámci Web of Science (WoS), jež představuje roční metrickou kumulaci citačních údajů obsažených v databázi Web of Science. V databázi jsou zpracována periodika sledovaná SCI a SSCI rejstříky – u každého periodika jsou uvedeny ediční údaje včetně předchozích změn a metrické údaje. Databáze má retrospektivu od roku 1998.

5 Journal Citation Reports Zahrnuje odborné časopisy z oblasti vědy, technologie a společenských věd z více než 80 zemí světa a metricky hodnotí jednotlivé tituly časopisů na základě citovanosti jejich článků. Pomocí údajů v databázi lze zjistit nejčastěji citované časopisy v určité kategorii, které jsou považovány za nejvíce uznávané v daných vědeckých komunitách. Především je kladen důraz na statistické údaje o tzv. impakt faktoru daného časopisu.

6 Členění databáze - edice Databáze Journal Citation Reports se člení do dvou částí - edicí: JCR Science Edition (přírodní vědy) JCR Social Sciences Edition (společenské vědy)

7 Alternativní vstup do báze JCR přes bázi WoS vstup do báze JCR

8 Zadání dotazu Jako rešeršní dotaz jsme zvolili téma „Časopis s nejvyšším impakt faktorem v kategorii ekonomie v JCR za rok 2010“. Dle dotazu zadáme vyhledávání podle kritérií: 1) JCR Social Sciences Edition, rok 2010 2) View a group of journals by: Subject Category (skupina časopisů podle předmětové kategorie)

9 edice předmětová kategorie potvrdíme výchozí zadání dotazu

10 potvrdíme zadání dotazu

11 Výsledky dotazu Změníme řazení na Impact Factor

12 Výsledky dotazu odpověď na dotaz - kliknutím na název otevřeme plný záznam časopisu

13 Plný záznam časopisu

14 Plný záznam časopisu – pokračování stránky výpočet impakt faktoru časopisu

15 Plný záznam časopisu – pokračování stránky

16

17

18

19

20 Přístup do databáze: www.vse.cz/zdroje Konzultace a poradenství: Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE i-servis@vse.cz


Stáhnout ppt "Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu."

Podobné prezentace


Reklamy Google