Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová"— Transkript prezentace:

1 Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu

2

3 spuštění, informace

4 Co je Albertina Průběžně aktualizovaná databáze mapuje všechny podnikatelské subjekty, kterým bylo přiděleno identifikační číslo organizace (IČ) v ČR. Ve více než registračních záznamů jsou integrovány účetní uzávěrky a strukturované kontakty na statutární zástupce a manažery firem.

5 Albertina Informace o subjektech: jméno, adresa obor činnosti
účetní dokumenty kontaktní osoby informace o dlužnících

6 Hledání zadání dotazu Rešeršní dotaz zadáváme pomocí horního menu „Dotaz“- „Nový dotaz“ nebo tlačítka „Nový dotaz“, kde si zvolíme, podle kterého kritéria budeme vyhledávat záznamy (IČO, název a adresa firmy, činnost, roční obrat, ... atd.). Pokud potřebujeme zadat složitější dotaz s více než jedním rešeršním kritériem, tak musíme jednotlivé výsledky dotazů spolu spojit logickými operátory AND, OR a AND NOT pomocí menu „Dotaz“ - „Modifikace“ nebo tlačítka „Modifikace“. Téma vyhledávání je informace o firmě Siemens. Formulace rešeršního dotazu začíná přes tlačítko „Nový dotaz“, kde si zvolíme „Název firmy“.

7 Hledání zadáme termín Poté zadáme na následné stránce do vyhledávacího (rešeršního) pole („Skupina hesel“) klíčové slovo - termín „Siemens“. Po kliknutí na „OK“ se opět zobrazí vstupní strana -nyní s výsledky k firmě Siemens.

8 Výsledky zobrazení výsledků historie dotazů
Celkový počet nalezených záznamů. Výsledky dotazu zobrazíme pomocí menu „Výsledky“ buď ve formě stručného číslovaného seznamu, nebo kompletního záznamu z databáze (stejného docílíme i pomocí ikon „Seznam“ a „Výsledky“). historie dotazů

9 Práce s výsledky volíme kritéria výstupů označení záznamů k exportu
Soupis výsledků dotazu. Potom, co jsme si výsledky zobrazili, si můžeme označit záznamy vhodné k exportu z databáze - menu „Služby“. V menu „Export“ navolíme kritéria výstupů z databáze včetně typu počítačového souboru s vyhledanými záznamy a místa jeho uložení. Zpět do vyhledávacího rozhraní se vracíme pomocí menu „Konec“.

10 Výsledky - plný záznam Plný záznam firmy Siemens, s.r.o.

11 Výsledky – export záznamů
Export označených záznamů z výsledků rešerše ve formátu PDF.

12 Výsledky – další možnosti
Další možnosti práce s počítačovými soubory s exportovanými daty z databáze Albertina (generování tabulek a grafů do sestav) umožňuje nadstavbový program Report. Počítačové soubory musí být definovány při exportu jako formát DBF.

13 Export záznamů pro Report
Export označených záznamů z výsledků rešerše ve formátu DBF.

14 Report Program Report je určen k analýze četnosti vybraných údajů z databáze Albertina. Poskytuje grafické a tabulkové znázornění frekvence výskytů hodnot ve vybraném souboru firem, přičemž dovoluje pracovat se dvěma údaji současně. Odhalení charakteristik vybraného segmentu firem

15 Report Umožní např. zjistit, jaká je struktura portfolia vlastních zákazníků z hlediska regionálního, právní formy, kategorie ročního obratu nebo počtu zaměstnanců. Následně tato analýza může sloužit jako kritérium pro výběr potenciálních nových zákazníků v databázi Albertina.

16 Report – export dat z Albertiny
Z rozhraní databáze Albertina lze data exportovat kliknutím na ikonu „Report“ nebo pomocí horního menu „Transport“- „ Report“ ihned po jejich vyhledání. Zobrazí se formulář „Parametry pro Report“, po jeho vyplnění se spustí program Report.

17 Report – hledání soubor dat
Exportované záznamy z  rešerše v databázi Albertina ve formátu DBF. Na záložce „Dostupné exporty“ si vybereme relevantní export s našimi daty.

18 Report – výsledky - 1 Kategorie ročního obratu

19 Report – výsledky - 2 Kategorie počtu pracovníků

20 Přístup do databáze: www. vse
Přístup do databáze: Konzultace a poradenství: Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE


Stáhnout ppt "Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová"

Podobné prezentace


Reklamy Google