Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013."— Transkript prezentace:

1  www.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector http://support.ebsco.com 3. července 2013

2  www.ebsco.com Vítejte v EBSCOhost Collection Manager tutoriálu. EBSCOhost Collection Manager (ECM) je jednoduchým nástrojem pro budování a správu Vašich kolekcí elektronických a audio knih na platformě EBSCOhost. V tomto tutoriálu se podíváme na vyhledávání a procházení eKnih, vytváření seznamů pro akvizici a na odesílání seznamu pro následné schválení uživatelem s účtem „Approver“.

3  www.ebsco.com Vyhledávání titulů lze provádět pomocí tří vyhledávacích polí na obrázku. Případně můžete specifikovat pole použitá pro vyhledávání. Více nástrojů pro vyhledávání se zobrazí po kliknutí na Full Search Options (Všechny nástroje pro vyhledávání) pod vyhledávacím polem. Následně již jen potvrďte tlačítkem Search (hledat).

4  www.ebsco.com Seznam nalezených výsledků elektronických a audio knih se zobrazí následovně. Vyhledávání lze pozměnit pomocí sloupce po levé straně okna obsahujícího limitery a fasety. Tituly vybrané pro akvizici označte zaškrtnutím políčka vlevo od názvu titulu. Přidání titulu provedete klinutím na tlačítku Add to List/PDA eventuálně lze přidat celou stránku seznamu výsledků kliknutím na Add Page to List/PDA.

5  www.ebsco.com Při přidávání titulů můžete zvolit způsob akvizice. Nastavení lze volit pro každý titul zvlášť. Ne všechny modely přístupu jsou přístupné pro všechny tituly vzhledem k podmínkám vydavatelů. Zvolte odkaz Add to List/PDA u daného titulu, dále Create a New List pro vytvoření nového seznamu. Dále zvolte konkrétní model přístupu (One User, Three Users či Unlimited Users). Potvrďte tlačítkem Add to List.

6  www.ebsco.com Jakmile zvolíte vytvoření nového seznamu tlačítkem Create a new List, budete vyzváni k zadání jeho názvu. Následně postačí potvrdit tlačítkem Create List (vytvořit seznam).

7  www.ebsco.com Nyní je Váš nový seznam vytvořen a lze jej dále editovat či přidávat tituly. Je-li titul přidán do některého ze seznamů, bude se pak na seznamu výsledků zobrazovat jako Moved to List, tedy přidán do seznamu. Přidání do seznamu lze stornovat kliknutím na tlačítko Undo. Pro úpravu detailů Vašeho seznamu můžete kliknout na tlačítko View List Details

8  www.ebsco.com Po kliknutí na View List Details se dostanete na podrobný záznam vytvořeného seznamu. Nastavení seznamu lze měnit kliknutím na odkaz List Settings. Model přístupu ke konkrétním titulům můžete měnit po kliknutí na odkaz Change Access Model/Term. Případné odebrání titulu ze seznamu pak provedete kliknutím na odkaz Remove from list.

9  www.ebsco.com Kromě vyhledávání titulů lze mimo jiné také v ECM procházet doporučené a tematické kolekce. Doporučené kolekce jsou seznamy titulů doporučené pro určité cílové skupiny, které jsou vytvářeny našimi knihovníky z řad EBSCO. Tematické kolekce jsou též vytvářeny specialisty z EBSCO a soustředí se na konkrétní témata. Vešechny kolekce mohou být pořízeny na základě nákupu celé kolekce, nebo jen titul po titulu dle přání knihovny. Po kliknutí na vybranou kolekci se přesunete na seznam výsledků, které můžete přidat naráz, či pouze vybrané tituly k seznamům vlastním.

10  www.ebsco.com Seznamy, které ještě nebyly odeslány ke schválení, lze najít ve vrchní liště pod odkazem My Lists (In Progress), nebo v pravé části hlavní stránky v oblasti My Lists vybráním příslušného seznamu.

11  www.ebsco.com Seznam je tímto odeslán odpovědné osobě (Approver) a je odstraněn z části nedokončených seznamů - In Progress Lists.

12  www.ebsco.com Seznam byl odeslán uživateli účtu Approver a byl zároveň odebrán z Vašich rozpracovaných seznamů In Progress Lists.

13  www.ebsco.com Z hlavní obrazovky ECM lze zobrazit kompletní nápovědu v sekci Using ECM (využívání ECM). V rámci online nápovědy naleznete detailní všech důležitých témat, kterými lze procházet plnotextově nebo dle záložek po levé straně okna.

14  www.ebsco.com Pro více informací navštivte: http://support.ebscohost.com/ http://support.ebscohost.com/ nebo nás kontaktujte přímo: EPPrague@ebscohost.com EPPrague@ebscohost.com


Stáhnout ppt " EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google