Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍ KNIHOVNĚ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ DSPACE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍ KNIHOVNĚ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ DSPACE."— Transkript prezentace:

1 VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍ KNIHOVNĚ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ DSPACE

2 Pokud chcete pracovat s digitální knihovnou DSpace, musíte se přihlásit. Přihlášení je stejné jako do Novellu. Rychlé vyhledávání, vložte libovolný text, např. jméno autora, část názvu, klíčové slovo apod. Kvalifikační práce můžete nejen vyhledávat, ale také procházet podle fakulty, vedoucího práce, data apod. Tuto funkci využijete zejména v případě, kdy nevíte přesně, co hledáte, nebo se jen chcete seznámit s pracemi z vaší fakulty nebo od vašeho vedoucího. DSPACE UTB úvod

3 DSPACE UTB komunity a kolekce Komunity a kolekce jsou řazeny v hierarchii fakulta-ústav-druh práce Jakmile vstoupíte do některé z kolekcí, máte možnost vyhledávat v konkrétní kolekci, nebo ji prohlížet podle různých kritérií. Využít můžete také rozšířené vyhledávání a zadat náročnější dotaz za pomoci operátorů.

4 DSPACE UTB zobrazení záznamu Po otevření záznamu se zobrazí podrobné informace týkající se konkrétní práce. Pozornost věnujte zejména poli „Dostupnost“. Může se stát, že je práce autorem zcela znepřístupněná, nebo dočasně znepřístupněná, popř. omezená pouze na síť UTB: Pokud je práce dostupná bez omezení, máte možnost si stáhnout text práce a posudky.

5 DSPACE UTB zobrazení záznamu Příklad praktické kvalifikační práce. Přílohou práce je v tomto případě video dostupné v rámci sítě UTB nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu.

6 DSPACE UTB prohlížení záznamů V režimu prohlížení záznamů můžete jednak postupně prohlížet jednotlivé záznamy tak, jak jdou za sebou, omezit zobrazení dle abecedy, nebo využít vyhledávání. Takto můžete prohlížet práce dle autora, vedoucího, názvu, data, předmětu nebo komunity a kolekce.


Stáhnout ppt "VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍ KNIHOVNĚ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ DSPACE."

Podobné prezentace


Reklamy Google