Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu My EBSCOhost, který předvádí většinu úkonů souvisejících s nastavením a vytvořením bezplatné osobní složky (My EBSCOhost) umožňující uživatelům rozšířit použití výsledků vyhledávání na rozhraní EBSCOhost mimo rámec aktuální relace. Účty osobních složek se nastavují jednoduše a může je vytvořit kterýkoli uživatel s přístupem do rozhraní EBSCOhost.

3 Pro přihlášení ke schránce My EBSCOhost postačí využít Vaše přihlašovací jméno a heslo. Nemáte-li ještě svoji schránku, můžete si zdarma vytvořit novou přes odkaz Vytvořit novou schránku. Vytvoření schránky je snadné a zabere cca 1-2 minuty.

4 Při vytvoření nové schránky My EBSCOhost postačí zadat základní uživatelské informace do zobrazeného formuláře. Ihned po kliknutí na tlačítko Uložit změny je účet aktivní. Není tedy třeba jakkoliv autorizovat e-mailovou schránku. Zároveň není nutné, aby zadané údaje byly totožné s těmi, pod kterými jste registrováni ve Vaší knihovně.

5 Jakmile jste přihlášeni, uvidíte přes logo EBSCOhost žlutou pásku „můj“, která potvrzuje úspěšné přihlášení. Nyní již lze plnohodnotně využívat možností a výhod schránky My EBSCOhost.

6 Do vlastní složky lze přidávat nalezené dokumenty. Při dalším přihlášení je pak možné se k nim jednoduše vrátit, aniž by bylo nutné je znovu hledat. K přidání dokumentu do složky postačí kliknout na symbol vedle názvu dokumentu. Po kliknutí se symbol změní, čímž je potvrzeno jeho přidání. Zároveň se informace o přidání dokumentu objeví v pravé části okna v informačním rámečku.

7 Kromě výsledků vyhledávání mohou uživatelé složky My EBSCOhost ukládat také obrázky, videozáznamy, trvalé odkazy na vyhledávání, uložené rešerše, rešeršní alerty, alerty pro časopisy a webové stránky vytvořené v bezplatném nástroji Page Composer společnosti EBSCO. Ze svých osobních složek mohou uživatelé výsledky vyhledávání, obrázky nebo videozáznamy tisknout, odesílat e-mailem, ukládat nebo exportovat.

8 Aplikace My EBSCOhost také umožňuje uživatelům vytvářet ve složce My EBSCOhost jejich vlastní složky. Uspořádání uložených článků do různých složek vám může pomoci při organizaci své výzkumné práce. Jednoduše klikněte na odkaz Nový, pojmenujete novou složku a kliknete na tlačítko Uložit.

9 Vaše uživatelská složka bude přidána do pole Vlastní. Vyberte články v poli Vlastní složka, klikněte na tlačítko Zkopírovat do nebo Přesunout do a ke zkopírování nebo přesunutí článků zvolte svoji vlastní složku z rozevírací nabídky.

10 Kliknutím na odkaz Sdílet a následným kliknutím na odkazované termíny pod odkazem Přidat vyhledávání do složky můžete přidat na vyhledávání ve své osobní složce trvalý odkaz, který lze dále odeslat e-mailem, uložit nebo na něj kliknout později a provést tak znovu vyhledávání, které zobrazí veškeré nové výsledky přidané do databáze.

11 Po kliknutí na odkaz Historie vyhledávání pod polem Hledat můžete vyhledávání uložit k pozdějšímu použití. Historii vyhledávání lze také uložit, nebo k ní vytvořit alert kliknutím na odkaz Uložit hledání/alerty.

12 U většiny periodik dostupných v prohledávané databázi lze na stránce Podrobnosti o publikaci nastavit alert pro časopisy, který zůstane zachován ve vaší osobní složce My EBSCOhost, dokud jej neodstraníte. Alerty pro časopisy odesílají automatické upozornění e-mailem, je-li do databáze přidáno nové vydání určené publikace, takže není nutné nepřetržitě kontrolovat databázi na nová vydání. K vyhledání časopisu se dostanete buď přes podrobný záznam dokumentu kliknutím na název zdroje, nebo vyhledáním periodika z abecedního seznamu publikací (viz odkaz Publikace v horní liště).

13 V záznamu publikace klikněte na odkaz Sdílet umístěný v pravém horním rohu. Kliknutím na možnost Alert e-mailem v následné rozevírací nabídce otevřete okno Nastavení alertu na časopisy.

14 Nastavte parametry alertu, zadejte svoji e-mailovou adresu a klikněte na tlačítko Uložit alert. Jakmile bude dostupné nové vydání, budete upozorněni e-mailem. Pokud chcete mít přístup ke všem dostupným možnostem vlastních nastavení alertů, můžete také kliknout na odkaz Upřesnit nastavení.

15 Kliknutím na odkaz Nápověda lze zobrazit úplný systém online nápovědy.

16 Více informací naleznete na webových stránkách podpory společnosti EBSCO http://support.ebsco.com


Stáhnout ppt "Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost"

Podobné prezentace


Reklamy Google