Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu administrativního rozhraní AtoZ a LinkSource. Tutoriál vychází z předchozího správného nastavení Vašich kolekcí obsahu dostupného v plném textu. Jakmile byly balíky/tituly přidány, je dobré překontrolovat, zda způsob odkazování k plnému textu je rovněž nastaven dle potřeb a preferencí Vašich uživatelů. Sekci CustomLinks pro nastavení linkování naleznete ve vrchní liště.

3 K jednotlivým balíkům, které byly přidány ze znalostní báze AtoZ, je zpravidla připojeno také nastavení konktétního odkazu, a to včetně URL masky, podmínek (za kterých se odkaz zobrazí) či textu odkazu. Zároveň je také dobré překontrolovat, jaké je obecné nastavení pro linkování (viz horní část okna).

4 Volné pole Link directly to full text znamená, že uživatel uvidí možnost volby, do kterého zdroje bude k plnému textu odkázán (je-li dostupný z více zdrojů), případně se mu zobrazí další dostupné možnosti (dle nastavených CustomLinků). Display embargo information zobrazí uživateli případnou informaci o zpoždění plného textu. Pomocí Show menu to unauthenticated users lze zobrazit menu LinkSource také uživatelům bez nutnosti autorizace.

5 LinkSource Menu Header umožňuje změnit hlavičku stránky, kde se menu zobrazí. Pokud jste nastavili proxy pro směrování k Vašim zdrojům, lze je aktivovat i zde v souvislosti s menu.

6 Seznam CustomLinků je seřazen dle jejich priority pro zobrazování (lze měnit v poli Rank, přičemž pořadí nemusí jít jedné). Kliknutím na odkaz Show deaktivujete zobrazování odkazu (odkaz se změní na Hide). Vždy po změně v tomto okně je dobré kliknout na tlačítko Save Chages v horní části okna. Provedené změny se zpravidla objevují okamžitě.

7 Přidávat lze nejen CustomLinky, ale také oddělovače jednotlivých sekcí pro jednodušší orientaci uživatele. To lze provést přes odkaz Add Section Label. Dále postačí v otevřeném okně jen vepsat název sekce a uložit odkazem Save. Po přidání odkazu i oddělovače doporučujeme ověřit jeho přidělené pořadí v rámci seznamu. Pro vytvoření nového odkazu lze zvolit možnost Add CustomLink.

8 V novém okně se zobrazuje formulář s možností vytvořit a plně nastavit nový odkaz ke zdroji. Vytváření nových odkazů je doporučeno pouze pokročilým administrátorům s dobrou znalostí problematiky linkování. Vyplňte pole potřebná pro nastavení linkování. Asociace s konktétním obsahem se nastavuje separátně v sekci Collection Editor.

9 V levé straně okna lze využít přednastavené odkazy. Postačí jen vybrat kategorii odkazu (Full Text, Document Delivery, aj.), vyhledat příslušný odkaz ze seznamu a dále jen případně upravit potřebné informace v samotném linkování. Pro uložení veškerých změn v novém odkazu postačí kliknout na možnost Save v pravém horním rohu.

10 Opětovné odstranění odkazu lze provést opět v seznamu CustomLinků.

11 Pro více informací navštivte Stránku podpory uživatelů EBSCO Support Site


Stáhnout ppt "Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu"

Podobné prezentace


Reklamy Google