Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!"— Transkript prezentace:

1 Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!

2 Úkol: Propojení dvou tabulek se jmény a pozicemi zaměstnanců vytvořených ve WinBase Postup: 1 Vytvoření tabulek „Lidé“ a „Pozice“ 2 Jejich vzájemné propojení pomocí ukazatelů

3 Otevřeme si program WinBase. Zmáčkneme tlačítko „Vytvořit aplikaci“. Objeví se nám dialogové okno, ve kterém zadáme jméno nové aplikace.

4 Zvolíme si jména a typy atributů a práci ukončíme, s čímž se nám vytvoří tabulky.

5 Nyní máme tabulky vytvořené, ale je nutné do nich ještě vepsat potřebné údaje. Označíme si zvolenou tabulku a zmáčkneme tlačítko „Otevřít“.

6 Poté si již vpisujeme libovolné údaje do tabulky. Atribut „Pozice“ necháme volný, protože s jeho pomocí budeme tabulky propojovat. Postup opakujeme i u druhé tabulky.

7 Nyní přistoupíme k samotnému propojení tabulek. Vrátíme se zpět do hlavního menu, označíme si jednu z tabulek a zmáčkneme tlačítko „modifikovat“.

8 U atributu „Pozice“ zvolíme jeden z typů ukazatelů. Můžeme si vybrat jednosměrný nebo obousměrný. Jednosměrný ukazatel umožňuje propojení jenom jedním směrem, obousměrný oběma a navíc sám provádí změnu údajů ve druhé tabulce, jestliže jsme v první tabulce něco změnili.

9 Nesmíme zapomenout nastavit atributy „Pozice“ jako multiatributy. V pravé části obrazovky máme kolonku „Cílová tabulka“. Vybereme název tabulky, do které chceme být propojeni.

10 Po kliknutí na tlačítko „Vázání záznamů“ jsme automaticky přesměrováni do druhé tabulky.

11 A nyní Vám již mohu jen pogratulovat k propojení tabulek pomocí ukazatelů. Jsem si jistá,že Vaše tabulky budou mnohem náročnější, proto, prosím, berte tuto prezentaci pouze jako stručný úvod do tohoto tématu.


Stáhnout ppt "Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!"

Podobné prezentace


Reklamy Google