Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvoření hypertextového odkazu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvoření hypertextového odkazu"— Transkript prezentace:

1 Vytvoření hypertextového odkazu
pro: Microsoft Office Word 2003

2 Odkazy Vyberte text nebo obrázek, který chcete zobrazit jako hypertextový odkaz, potom na panelu nástrojů Standardní klepněte na tlačítko Vložit hypertextový odkaz

3 Odkaz na existující dokument, soubor nebo webovou stránku
Odkaz na existující soubor nebo webovou stránku Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko Existující soubor nebo webová stránka. Do rozevíracího pole Adresa zadejte adresu, na kterou chcete vytvořit odkaz, nebo rozbalte rozevírací seznam Oblast hledání, přejděte na požadovaný soubor a vyberte jej.

4 Odkaz na nový dokument Odkaz na soubor, který ještě není vytvořen: Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko Vytvořit nový dokument. Do pole Název nového dokumentu zadejte název nového souboru. V části Úpravy dokumentu klepněte na přepínač Upravit nový dokument později nebo Upravit nový dokument nyní.

5 Odkaz na e-mailovou adresu
Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko ová adresa. Zadejte požadovanou adresu do pole ová adresa nebo ji vyberte v seznamu Naposledy použité ové adresy. Do pole Předmět zadejte předmět zprávy.

6 Odkaz na zadané místo v jiném dokumentu
Vložte do cílového souboru nebo webové stránky záložku. Otevřete soubor, ze kterého chcete vytvořit propojení, a vyberte text nebo objekt, který bude představovat hypertextový odkaz.

7 Odkaz na zadané místo v jiném dokumentu
Na panelu nástrojů Standardní klepněte na tlačítko: Vložit hypertextový odkaz Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko Existující soubor nebo webová stránka. Klepněte na šipku rozevíracího seznamu Oblast hledání, přejděte na soubor, ke kterému chcete vytvořit propojení, a vyberte jej. Klepněte na tlačítko Záložka, vyberte požadovanou záložku a klepněte na tlačítko OK.

8 Úkoly: 1. Vytvořte dokument, který bude obsahovat text i obrázky. 2. Vložte na obrázek hypertextový odkaz na stránky odkud byl obrázek zkopírován. 3. Vložte hypertextový odkaz na existující text na soubor v počítači.


Stáhnout ppt "Vytvoření hypertextového odkazu"

Podobné prezentace


Reklamy Google