Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003"— Transkript prezentace:

1 Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003

2 Vložení základní tabulky
Na panelu nástrojů - Standardní klepněte na tlačítko Vložit tabulku Pomocí ukazatele myši zvolte požadovaný počet řádků a sloupců a klepněte, standardně lze zvolit tabulka 4x5, držením levého tlačítka myši a tažením lze tabulku rozšířit.

3 Slučování (rozdělení) buněk – sloupce, řádky
Menu – Tabulka – Sloučit buňky

4 Úprava tabulky – vložení řádku, sloupce
Pro vložení řádku (sloupce) řádek (sloupec) označíme a zvolíme požadovanou funkci: Menu – Tabulka – Vložit – Sloupce (Řádky)

5 Úprava tabulky –odstranění tabulky, řádku, sloupce
Pro odstranění řádky (sloupce), řádek (sloupec) označíme a zvolíme: Menu – Tabulka – Odstranit – Řádek (Sloupec) Pro odstranění tabulky: označíme tabulku a zvolíme: Menu – Tabulka – Odstranit - Tabulka

6 Úkoly: Vytvořte základní tabulku 4x5 (řádky/sloupce). Přidejte do tabulky 3 řádky a 4 sloupce. Úprava tabulky. V 1 sloupci slučte 1 a 2 řádek. V 1 řádku slučte 5 – 7 sloupec.

7 Úpravy tabulky - vlastnosti
Po vložení tabulky z Menu – Tabulka – Vlastnosti tabulky – lze upravit nastavení a vlastnosti tabulky, zarovnání v buňce, zarovnání tabulky, pozice a nastavení řádku a sloupce

8 Vložení složitější tabulky
Pokud není zobrazen panel nástrojů Tabulky a ohraničení, klepněte na panelu nástrojů Standardní na tlačítko Tabulky a ohraničení Klepněte na tlačítko Navrhnout tabulku Ukazatel se změní na tužku Stanovte vnější hranice tabulky diagonálním přetažením na požadovanou velikost. Přetažením vytvořte hranice sloupců a řádků. A tak dále nebo Řádek vymažte klepnutím na tlačítko Guma a na příslušný řádek.

9 Úkoly: Vytvořte základní a nebo složitější tabulku – Rozvrh třídy Do horního levého rohu vložte název třídy (sloučené dva řádky) Do prvního řádku napište hodiny a do druhého začátky a konce jednotlivých hodin, minuty v horním indexu, začátky a konce samostatně pod sebou. Jednotlivé předměty zvýrazněte odlišnou barvou písma.


Stáhnout ppt "Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003"

Podobné prezentace


Reklamy Google