Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 20 minut PŘEDMĚT: Informatika Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

2

3 Máme dvě základní možnosti, jaký obrázek do dokumentu vložit. vlastní obrázek Buď vložíte svůj vlastní obrázek (který máte uložený v souboru v počítači) Klipart nebo můžete využít přichystanou obrázkovou galerii Klipart.

4 VloženíObrázek 1. V záložce Vložení zvolte možnost Obrázek Vložit obrázek, 2. Otevře se okno Vložit obrázek, prostřednictvím kterého najdete soubor obrázku. Musíte však samozřejmě vědět, kde se obrázek v počítači nachází.

5 Vložit 3. Vyberte klepnutím LTM daný soubor a vložte jej do dokumentu tlačítkem Vložit.

6 úchopové body 4. Poklepem na obrázek se zobrazí úchopové body. Jsou to kroužky na okrajích obrázku, pomocí kterých lze obrázek přemístit, měnit jeho tvar a velikost.

7 VloženíKlipart 1. V záložce Vložení zvolte možnost Klipart Klipart Hledat 2. Při pravém okraji Wordu se zobrazí podokno Klipart, v něm do vyhledávacího okna napíšeme svůj požadavek na druh obrázku a stiskneme tlačítko Hledat.

8

9 Klipart 3. V otevřeném okně Klipart se zobrazí náhled na kliparty daného charakteru. Vyberete si tedy pomocí poklepu LTM.

10 4. Úprava klipartu je stejná jako úprava obrázků.

11 Většinou budeme obrázek vkládat do již existujícího textu. Zde pak potřebujeme, aby byl obrázek obtékaný textem. Postup je tento: 1.) Vložíte do dokumentu obrázek, který chcete obtékat.

12 FormátZalamovat text 2.) V záložce Formát zvolíme nástroj Zalamovat text a z rozvinuté nabídky vybereme možnost, která nám bude nejvíce vyhovovat.

13 Jednotlivé možnosti si ukážeme v následujícím videu.

14 http://image.srovname.cz/cz/500/1472860/microsoft-word-2010-32- bit-x64-cz-dvd.jpg L.Kovářová, V. Němec, M. Jiříček, P. Navrátil.: Informatika pro základní školy 2. Computer media s.r.o. 2009, ISBN 978-80-7402-016-2 Použité obrázky a video: autor materiálu.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová."

Podobné prezentace


Reklamy Google