Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AMERIKA Reliéf III2-Z7-I-03

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AMERIKA Reliéf III2-Z7-I-03"— Transkript prezentace:

1 AMERIKA Reliéf III2-Z7-I-03

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Pozorně si přečti následující text, zkus jej poté interpretovat nad mapou Ameriky:
Povrch Ameriky je velmi rozmanitý. Severní Amerika má daleko členitější pobřeží, nežli její menší soused - Amerika Jižní. Do moře zde vybíhají poloostrovy Yucatán, Floridský, Kalifornský, Labrador a Aljašský. Do kontinentu naopak vbíhají velké zálivy – Mexický, Hudsonův a Aljašský. Podél kontinentu najdeme mnohé ostrovy a souostroví - v Karibském moři jsou to Malé a Velké Antily; dále Falklandy (Malvíny), Galapágy ležící podél rovníku, Ohňová země v jižním cípu Ameriky a na severu největší ostrov světa, Grónsko. Ameriku rozděluje uměle vytvořený, v roce 1914 dokončený, Panamský průplav. Exotickou dovolenou lze zažít taktéž plavbou lodí v Karibském nebo Sargasovém moři.

4 Řeš úkoly 1 až 3 s pomocí map v Atlasu světa - doplň :

5 ŘEŠENÍ :

6 Zdroje : Mapa z pracovního sešitu – podklad (použito 2 krát), upraveno v programu Notebook: BRAUN, R. - ČERVINKA, P.: Amerika. 2. vydání, Praha: Scientia, spol. s. r. o., 1997, s. 6. ISBN


Stáhnout ppt "AMERIKA Reliéf III2-Z7-I-03"

Podobné prezentace


Reklamy Google