Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ."— Transkript prezentace:

1 Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ

2 Základní informace: Různé druhy tropických dřevin mají rozdílné mechanické vlastnosti a kvalitu dřeva. Používané dřeviny musí odolat povětrnostním vlivům, škůdcům, plísním a mít vysokou stabilitu. Mezi nejlepší dřeviny světa patří Merbau. Hmotnosti používaných dřevin se pohybují v rozmezí kg/m3. Výhodou jsou olejnaté dřeviny, u kterých se snižuje rozpraskání dřeva na minimum.

3 Postup montáže: Podklad Pevný , rovný, volný odtok vody,
Neinstalovat bez podkladních roštů a na geotextílie (zadržují vodu) Zeminový podklad - pískový, štěrkový, kamínkový; proti prorůstání plevele speciální plastovou igelitovou fólií. Betonový podklad - na voděodolných blocích (drenážové bloky - pryž), měly by být umístěny cca 1 m od sebe a být oddilatovány.

4 Postup montáže: Sestavení
Při montáži dodržovat mezery 5-10 mm kvůli možnosti nabobtnání. Ke srovnání bočně zakřivených prken použit stahováky.

5 Postup montáže: Šroubování
Natažení provázku k natažení a shodného vrtání děr. Předvrtání děr pro vruty, zamezí praskání dřeva, stržení závitu nebo přetržení vrutu. Vzdálenost šroubů od konce prken max. 5-7 cm kvůli zamezení ohýbání konců prken. Nerezové vruty 2x delší než je síla prken.

6 Postup montáže: Dokončení
Přebroušení povrchu elektrickou bruskou pro hladší povrch. Ostré strany čel prken zabrousit ručně nebo elektricky, případně osadit začišťovací hranu.

7 Doplňkový postup: Spojovací materiál - nerezové vruty s příměsí Martézké oceli pro vyšší pevnost v tahu a střihu Skladování před použitím - nevystavovat přímému slunění, dešti, sněhu, a dalším vlivům - zakryté v zastřešených nevytápěných prostorech - dostatečné proložení (ventilace vzduchu a zamezení plísní) - při nedodržení může docházet ke kroucení a deformaci Ošetřování - nevyžadují chemická ošetření - napuštění a ošetření vhodným přípravkem nebo olejem (oddaluje proces šednutí) - čela ošetřit speciálním voskem

8 Doplňkový postup: Zakončení podlahy - u dveří by měla být podlaha zakončena lištou a vynechána mezera stejná jako u stěny 5-10 mm

9 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ."

Podobné prezentace


Reklamy Google