Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Bohuslava Vitekerová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Bohuslava Vitekerová"— Transkript prezentace:

1 Ing. Bohuslava Vitekerová
IKT MS Office Počítačová grafika Programy a nástroje pro práci s vektorovou grafikou 4 Ing. Bohuslava Vitekerová

2 Anotace Materiál se zabývá základními pojmy z oblasti počítačové grafiky, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro samostatnou práci. Je možné jej poskytnou nepřítomným žákům. Autor Ing. Bohuslava Vitekerová (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 26–41-M/01 Elektrotechni­ka 23-41-M/01 Strojírenství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Zoner Callisto - objekty, sloučení objektů, oříznutí, vícenásobné kopírování objektů. Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí tématu Počítačová grafika

3 Zoner callisto – půdorys pokoje
Cvičení 1: Nakreslete půdorys vašeho pokoje podle předlohy. Půdorys nakreslete v rozměru 160 x 120 mm. Uvnitř půdorysu jsou umístěné samostatné objekty a objekty sloučené z několika objektů. V dokumentu nastavte přesné zarovnávání, nejlépe k úchopným bodům, a to tak, aby všechny hrany spolu lícovaly. Jednotlivé objekty vybarvěte barvami podle předlohy. Dovnitř objektů vložte textové popisky (postel, skříň apod.).

4 Zoner callisto: Předloha - půdorys pokoje
. Pro objekty sloučené z několika objektů následuje malá nápověda

5 Zoner callisto: Sloučení objektů
Pomocí klávesy Shift označíme všechny objekty. . Vybereme volbu: Objekty – Logické operace – Spojit objekty.

6 Zoner callisto: oříznutí objektů
Připravíme objekty k oříznutí. . Objekty – Logické operace – Oříznout objekty – Ořezat vybraný objekt. Objekty – Logické operace – Oříznout objekty – Označit řezací objekt.

7 Zoner callisto – Vizitka
Cvičení 2 – vytvoření vizitky: Vytvořte vizitku podle předlohy a následujících pokynů: Rozměr je 85mm (šířka) x 55 mm (výška). V horní části je tmavě červený podklad a v něm nápis CK TRAVEL UHERSKÉ HRADIŠTĚ bílým písmem, typ Arial. Ve střední části jsou údaje dle předlohy, typ písma Arial, velikost a rozmístění dle předlohy. V dolní části je lineární výplň, s textem „S námi do celého světa“ (jiným vhodným typem písma) a jsou zde umístěny dva symboly letadel otočených směrem k sobě (najdete je v symbolech Wingdinds). Pozn. Symboly najdete v panelu nástrojů Galerie.

8 Zoner callisto: Předloha - vizitka
.

9 Zoner callisto – Vizitka
Cvičení 3 – vícenásobné kopírování Hotovou vizitku nakopírujte tak, aby vznikly 2 sloupce x 4 vizitky v každém sloupci. Postup při vícenásobném kopírování je znázorněn na následujících snímcích.

10 Zoner callisto – Vizitka
1.Výběr celé vizitky 2. Označení celé vizitky 3. Objekty – Vícenásobné kopírování – Lineární …

11 Zoner callisto – Vizitka
5. Nastavení počtu objektů a posunu mezi jednotlivými objekty 6. Vizitky po kopírování

12 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. 50 příkladů v počítačové grafice. Kralice na Hané: Computer Media s.r.o., ISBN Využití programu Zoner Callisto.


Stáhnout ppt "Ing. Bohuslava Vitekerová"

Podobné prezentace


Reklamy Google