Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE1.58 Polévky 12 Zařazování polévek Vytvořeno:8.9. 2013 Ověřeno: 20.12. 2013 Třída:SUS1

2 TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY POLÉVEK Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:bílá plévka, hnědá polévka Anotace: Materiál je určen k procvičování polévek – k zařazování jednotlivých druhů polévek do skupin.

3 Zařazování jednotlivých druhů polévek

4 PŘIŘAZOVÁNÍ POLÉVEK Vločková Zeleninová Gulášová Frankfurtská Slepičí Hovězí se svítkem Hovězí s nudlemi Zeleninová se strouháním Jednotlivé polévky rozděl do skupiny: Bílé Hnědé

5 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ Hnědé Slepičí Hovězí se svítkem Hovězí s nudlemi Zeleninová se strouháním Bílé Vločková Zeleninová Gulášová Frankfurtská

6 Zařaď polévky do skupin Gulášová Květáková jemná Račí Jahodová Boršč Kulajda Dršťková Špenátová Mléčná

7 Zařaď polévky do skupin Gulášová Květáková jemná Račí Jahodová Boršč Kulajda Dršťková Špenátová Mléčná Přesnídávková Zdravotní Speciální Ovocná Národní Krajová Přesnídávková Zdravotní

8 OPAKOVÁNÍ Vyjmenuj základní rozdíl mezi hnědou a bílou polévkou. Bílá polévka je připravená z vývaru B. Hnědá polévka je z vývaru A. Jaké kosti použiješ k přípravě těchto vývarů? Na vývar A použiji kosti hovězí. Na vývar B použiji kosti vepřové nebo telecí.

9 OPAKOVÁNÍ Jak vzhledově rozeznáš vzorek vývaru A od B? Vývar B je mírně zakalený, vývar A má být čistý, čirý a má mít barvu zlatavého čaje. Které polévky zahušťujeme? Zahušťujeme polévky bílé. Čím doplníme polévky hnědé? Hnědé polévky doplníme vložkou nebo zavářkou zvanými doplněk.

10 Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google