Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tisková konference Praha, 2. 7. 2009 Zveřejnění odpovědí pronajímatelů na doplňující otázky ESLP a komentář k navýšení regulovaného nájemného od 1. 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tisková konference Praha, 2. 7. 2009 Zveřejnění odpovědí pronajímatelů na doplňující otázky ESLP a komentář k navýšení regulovaného nájemného od 1. 1."— Transkript prezentace:

1 Tisková konference Praha, 2. 7. 2009 Zveřejnění odpovědí pronajímatelů na doplňující otázky ESLP a komentář k navýšení regulovaného nájemného od 1. 1. 2010

2 Odpovědi na doplňující otázky soudu JUDr. Klára Veselá Samková PhD. Právní zastoupení OSMD

3 1.1Byla umožněna (v mezidobí) jakákoliv účinná náprava, při které by se stěžovatelům a(i) ostatním majitelům domů v podobné situaci dostalo možnosti domáhat se u obecných soudů zvýšení nájemného retrospektivně?

4 1.2 Nastala v této souvislosti nějaká dočasná či jiná omezení?

5 2.1. Pokud byl takový prostředek nápravy nastolen, dává tento (prostředek) stěžovatelům a ostatním majitelům domů v podobné situaci rozumnou možnost, aby předložili fakta, která se odehrála ve vzdálené minulosti, a která by podložila jejich nároky?

6 2.2. Do jaké míry bere příslušná zákonná úprava v úvahu časová období, během kterých nebylo stěžovatelům a(i) (ostatním) majitelům umožněno vznést žaloby na odškodnění za utrpěnou finanční újmu?

7 2.3. Konkrétně je povinností obecných soudů zjišťovat relevantní fakta, která jsou rozhodující pro daný případ? Například příslušnou úroveň nájemného v dané lokalitě? 2.4. Nebo je to výhradně žalobce, který je postižen důkazním břemenem v probíhajících případech?

8 3.1. S ohledem na stále přetrvávající nesoulad mezi příslušnou judikaturou Ústavního soudu na straně jedné a některými obecnými soudy na straně druhé, dostává se stěžovatelům a(i) dalším majitelům v podobné situaci jejich práva na soudní proces, který by naplňoval jejich právo na přiměřenou délku řízení?

9 Komentář OSMD k navýšení regulovaného nájemného od 1.1.2010

10 Děkujeme Vám za pozornost


Stáhnout ppt "Tisková konference Praha, 2. 7. 2009 Zveřejnění odpovědí pronajímatelů na doplňující otázky ESLP a komentář k navýšení regulovaného nájemného od 1. 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google