Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže"— Transkript prezentace:

1 Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže
likvidace azbestové zátěže je náročnější na administrativní úkony než na vlastní realizaci

2 1. Průvodní zpráva

3 2. Průzkum na výskyt azbestu:
Vzhledem k požadavku na průzkum na výskyt azbestu, byla oslovena firma OMNIPUR, s.r.o. na provedení průzkumu a vypracování závěrečné zprávy.

4

5 Azbest představuje závažné riziko pro zdraví člověka.
Vliv přítomnosti azbestu na BOZP: Azbest představuje závažné riziko pro zdraví člověka. Je nutné zdůraznit, že je nebezpečný, pouze pokud jsou vdechována jeho vlákna. Například pokud jsou azbestové materiály mechanicky otírány či odírány a po rozptýlení v ovzduší vdechovány, hrozí vysoké riziko velmi vážného ohrožení zdraví ( rakovina plic i jiných orgánů ). Jiné způsoby expozice naopak výrazné riziko nepředstavují.

6 Technologický postup odstranění asfaltové lepenky s přítomností azbestu:
Během technologických procesů používaných při zacházení se stavebními materiály obsahujícími azbest bylo postupováno tak, aby se minimalizovalo množství vznikajícího azbestového prachu, a aby se předcházelo jeho uvolňování do ovzduší. Při provádění prací byly používány osobní ochranné pomůcky a obalový materiál. Pro stabilizaci azbestových materiálů byl použit výrobek od firmy Pure Solution – FIXO PLUS, výrobce VEDANI ITALSAE S.R.L. Přípravek slouží ke stabilizaci azbestových materiálů. Nanáší se elektrickým rozstřikovacím zařízením Airless.

7 Odstranění asfaltové lepenky s přítomností azbestu:
Před odstraňováním lepenky byla střešní krytina ošetřena nanesením certifikovaného fixačního přípravku, který zamezil drobení azbestových vláken při manipulaci. Uvedený produkt je vhodný pro odstraňování azbestových materiálů. Přípravek je schopný asfalt. pásy propenetrovat. Encapsulační přípravek je výrobek složený z polymeru a vody, který velmi rychle proniká do všech typů azbestů a důkladně zvlhčí přítomná vlákna, propojuje je navzájem a snižuje tak možnost, že by se volná vlákna mohla při odstraňování asfalt. pásů dostat do vzduchu. To, že se při prvotné aplikaci činidla vytvoří aerosolová atmosféra vede k tomu, že atomizovaný materiál se za současného ovlhčení váže na již dříve existující uvolněná vlákna, čímž se zajistí zlepšení kvality vzduchu při odstraňování asfalt. pásů. Tato vlákna s vyšší hmotností se shromažďují na strukturách odstraňovaného materiálů.

8 Asfaltové pásy s azbestem
Azbestová trubka Asfaltové pásy s azbestem Asfaltové pásy s azbestem Azbestové hlavice odvětrání

9 Dekontaminační personální propust
Odsavač vzduchu Zakrytí vlezu nepropustnou fólií Vstup a výstup do KP Označení KP


Stáhnout ppt "Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže"

Podobné prezentace


Reklamy Google