Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Vzduch – základní informace
Vzduch je směs látek, které vytvářejí plynný obal Země Je základní podmínkou života (dýchání živočichů i rostlin) – je nutné dbát o čistotu ovzduší

3 Složení vzduchu Dusík 78% Kyslík 21%
Ostatní látky 1% (vodní pára, oxid uhličitý, vzácné plyny) Znečištěný vzduch navíc obsahuje Prachové částečky Mikroorganismy Nečistoty

4 Průmyslové využití Destilací kapalného vzduchu se získává:
Významnou surovinou v chemickém průmyslu je zkapalněný vzduch – získá se stlačováním a následným ochlazením vzduchu Destilací kapalného vzduchu se získává: Kyslík Dusík Vzácné plyny (helium, neon, argon, krypton,…)

5 V prezentaci byly použity pouze vlastní práce autora
Zdroje : V prezentaci byly použity pouze vlastní práce autora


Stáhnout ppt "Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google