Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje s mapou, vyhledá dané místo, vysvětlí zpracování vápence, najde další zajímavosti v okolí. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Vyhledá typické regionální zvláštnosti přírody a hospodářství a jednoduše posoudí jejich význam. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 4. ročník Autor PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku 14.9. 2011 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Náš region - Čebínka Vlastivěda, 4. ročník VY_32_INOVACE_265, 14. sada, Vlastivěda

2 NÁŠ REGION ČEBÍNKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

3  kopec ČEBÍNKA leží mezi obcemi Čebín, Malhostovice a Drásov  v Jihomoravském kraji  v nadmořské výšce 436 metrů  na vrcholu je postavena rozhledna  rozhledna je přístupná značenou cestou z Čebína  kopec je částečně zalesněný  z jihovýchodní strany je kamenolom  vytěžený kámen zpracovává firma LB CEMIX  vyrábí suché omítkové směsi, fasádní barvy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

4 Pohled na Čebínku s rozhlednou od Drásova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

5

6 Pohled z Čebínky směrem ke Kuřimi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

7 Směrem k silnici na Kuřim Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

8 Pohled ke Kuřimi, uprostřed železnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

9 Zalesněný vrchol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

10 Pohled na Sentice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

11 V pozadí Čebín Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

12 Směrem na Sentice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

13 Z nadmořské výšky 410 metrů pohled směrem k Moravským Knínicím Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

14 Závod Lassenberger, v pozadí Malhostovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

15 V dálce kopec Zlobice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

16 Vápencová skála bývalého starého lomu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

17 Pohled do kamenolomu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

18 Vlevo Hradčany,vpravo Tišnov a rozvodna Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

19 Odtěžené etáže směrem na Malhostovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

20 Vrchní probarvené etáže směrem na Tišnov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

21 Pohled na Čebínku, vpředu část Čebína Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

22 Čebínka od Lesní horky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

23

24

25 Odpověz na otázky: 1.V kterém kraji najdeš kopec Čebínku? 2.Mezi kterými vesnicemi se rozprostírá? 3.Jakou má kopec nadmořskou výšku? 4.Co bylo vybudováno na vrcholu kopce? 5.Jaký závod je na jihovýchodní straně kopce? 6.Co tento závod vyrábí? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

26 Použité zdroje: Fotografický materiál – soukromý archiv Bohumily Fillové, pořízený dne 1.8.2008 Mapa Čebín a okolí – autor B. Fillová – PrintScreen z http://www.mapy.cz/#!x=16.483491&y=49.319854&z=12&l=16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google