Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj. Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj. Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře."— Transkript prezentace:

1 Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj

2 Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře Wakayama, 14. prosince 1883. Jeho otec Yoroku Ueshiba byl váženým mužem, mnoho let sloužil jako člen městské rady a pamětníci často zmiňovali jeho velkou fyzickou sílu a znalost bojových umění.

3 Morihei se stal jedním z nejlepších Takedových studentů a někdy ho doprovázel na cestách, při kterých vedl semináře po celém ostrově. Ještě během pobytu na Hokkaido dostal Ueshiba od Takedy první ze čtyř svitků, kterými učitel v tradičních bojových umění potvrzoval úroveň, kterou žák dosáhl.

4 Osnovy Daito-ryu se sestávaly z několika set technik včetně pák a držení. Takeda též ukazoval schopnost, které říkal „aiki“, kdy dokázal kontrolovat mysl útočníka a tak neutralizovat jeho útok.

5 Byl expertem v užívaní meče, shurikenu, železného vějíře a dalších zbraní. Techniky Takedova umění se později staly základem pohybů v aikido. Moriheův pobyt na Hokkaido skončil náhle v prosinci 1919, když dostal telegram o těžké nemoci svého otce, který žádal, aby přijel do Tanabe co nejdříve.

6 Pro realizaci svého úsilí o šíření vlivu náboženství Omoto měl Onisaburo Deguchi mnoho odvážných plánů. Jedním z nejsmělejších bylo založení utopického religiózního národa v Mongolsku. V únoru 1924 se Onisaburo v čele malé skupiny, jejímž členem byl i Ueshiba, vydal na kontinent. Aby dosáhl svého cíle, vsadil Onisaburo na místního vůdce vojenských rebelů.

7


Stáhnout ppt "Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj. Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře."

Podobné prezentace


Reklamy Google