Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?"— Transkript prezentace:

1 Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?

2 Úkol: Vytvořte pro firmu Agrospol přehled všech jejích zaměstnanců. Uveďte jejich adresy, rodná čísla, počet dětí a zdravotní stav. Dále uveďte souhrn všech zemědělských strojů, které jsou využívány průběžně zaměstnanci.

3 AGROSPOL

4 Zaměstnanci Agrospolu

5 Řešení zadané úlohy Nejprve si vytvoříme v PowerPointu ve své prezentaci novou část okna a pojmenujeme ji názvem. Našim úkolem je vytvořit tabulku s několika atributy, které obsahují multiatributy = zavřete tento program PowerPoint a otevřete si WinBase. WinBase je program, který Vám umožní vytvořit si tabulku.

6 Pokračování řešení úlohy Nyní si musíte definovat, jak tabulka bude vypadat a především, co bude obsahovat. V zadání chceme jména, příjmení, jména dětí, zdravotní stav, …. Potom stačí do předem pojmenovaných sloupců naplnit tabulku odpovídajícími daty. Pokud máte zhotovenou tabulku, stačí ji zkopírovat do své prezentace.

7 Závěrečné shrnutí části příkladu Kopírování je důležitou aplikací, která se nemusí podařit. Volte prosím tento následující postup. Ve WinBase označíme naši tabulku a zmáčkneme tlačítko PrintScrn. Později tento prostor minimalizujeme. Otevřeme si v nabídce Start-Příslušenství- Malovnání a zmáčkneme tlačítko CTRL+V. Tím se nám tabulka vloží do tohoto okna.

8 Nyní musíte vyříznout to, co potřebujete zkopírovat. Potom se vrátíte do své prezentace, kde chcete danou tabulku vložit a zmáčknete CTRL+C. Na základě těchto informací by se Vám měla daná aplikace úspěšně podařit.

9 Sestavení přehledu strojů zaměstnanců Další úkol spočívá v tom, že sestrojíte názvy strojů a určíte, který zaměstnanec je vlastníkem či uživatelem tohoto stroje. Na základě předcházející úlohy využijte užití atributů a multiatributů. Vše výše uvedené pokyny sestrojte do přehledné tabulky a libovolně ji pojmenujte.

10 Přehled zemědělských strojů


Stáhnout ppt "Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?"

Podobné prezentace


Reklamy Google