Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Thomas J. Peters. Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland. 1966 magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Thomas J. Peters. Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland. 1966 magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví."— Transkript prezentace:

1 Thomas J. Peters

2 Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland. 1966 magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví. 1966 až 1970 služba u amerického námořnictva. Dvakrát byl nasazen ve válce ve Vietnamu. 1974 až 1981 Peters konzultant u McKinsey & Company V roce 1981 poté začal pracovat samostatně a stal se nezávislým konzultantem. 1990 ocenění britským Ministerstvem obchodu a průmyslu jako jeden ze světových Guru. 2004 čestný doktorát na univerzitě managementu v Moskvě.

3 Čím je známý? - Americký spisovatel zabývající se otázkou managementu a moderních konceptů vedení lidí -Sestavil návod, jak vybudovat a řídit úspěšnou firmu. - Nebere si servítky ani z nejvýznamnějších lidí top managementu velkých firem. Otevřeně a s naprostým klidem říká, v čem jsou jejich omyly. - Součástí strategie firmy by mělo být uvolňování vedoucích míst mladým pracovníkům. A to i přesto, že „staří“ na těchto místech podávají dobrý výkon a mají zkušenosti.

4 In Search of Excellence (Hledání dokonalosti) Toto je jeho nejznámější kniha, kterou společně napsal s Bobem Watermanem v roce 1982. Kniha sleduje 453 úspěšných společností a analyzuje důležité faktory, které vedli k jejich úspěchu. Zdůrazňuje důležitost orientace na zákazníka. Důležité není jen prodat kvalitní produkt ale mít i přátelský vztah k zákazníkovi. Důraz na zachování jednoduchosti postupu a řešení i při řešení složitých problémů Díky této knize vstoupil do podvědomí jako uznávaný odborník na řízení lidských zdrojů.

5 Příklad studie, kterou naleznete v knize Hledání dokonalosti Jestliže jsou lidé od sebe vzdáleni více než 10 metrů, je pravděpodobnost toho, že spolu budou komunikovat alespoň jednou za týden, pouze kolem 8 až 9 % (oproti 25% při vzdálenosti 5 metrů.

6 Další významná díla 1985 - A Passion for Excellence – napsal spolu s Nancy Austin 1987 - Thriving on Chaos 1992 - Liberation Management 1993 - The Tom Peters Seminar: Crazy Times Call for Crazy Organizations 1994 - The Pursuit of WOW! 1997 - The Circle of Innovation: You Can't Shrink Your Way to Greatness 1999 - The Brand You50, The Project50 and The Professional Service Firm50 2003 - Re-imagine! Business Excellence in a Disruptive Age 2005 - Talent 2005 - Leadership 2005 - Design 2005 - Trends – napsal spolu s Martha Barletta 2010 - The Little Big Things: 163 Ways to Pursue EXCELLENCE

7 Myšlenky „Talentovaní lidé jsou nutnou a nejdůležitější částí pro profesionální firmy,” + Včasná příležitost talentům Člověk musí mít kladný vztah k práci, kterou dělá. Nutnost sledovat a reagovat na stagnaci jednotlivých oddělení ve firmě. Kompetence ve vedení týmů se projevuje v denní praxi.

8 „V nejlepších organizacích se sliby plní bez ohledu na to, kolik je s tím trápení a co to stojí času navíc.“

9 Doporučení pro managery naslouchejte svým zákazníkům uvažujte o tom, že každý zákazník má být potencionální, celoživotní zákazník staňte se organizací vedenou zákazníkem a ne výrobou zaměřte svou pozornost na dokonalou službu neuspokojujte své zákazníky, ale čiňte jim potěšení

10 neustále inovujte. vytvářejte na trhu mezery a diferencujte. dejte pravomoci svým zaměstnancům. Za zatajování či nesdílení informací se automaticky vyhazuje. Musí být o Vás slyšet. Maximální transparentnost všech Vašich kroků.

11 Nejlepšími leadery jsou ženy „Ženy budou vést. (Tečka) A je to nanejvýše nutná věc. Logika věci je v tom, že ženy přinášejí do práce perfektní sadu schopností pro rodící se novou ekonomiku. Na rozdíl od mužů mají ženy sklon spojovat místo pozicovat pracovníky, udržují plodnou spolupráci, bez problémů sdílí informace, nekapitulují, oceňují stejnou měrou přínos jednotlivce i skupiny, ochotně přijímají nejednoznačnost, oceňují intuici stejně tak, jako čistou logiku, jsou přirozeně flexibilní, oceňují kulturní rozdílnosti.“

12 ..ale nic není dokonalé To, že ženy mají k vedení lidí a týmů výrazně lepší předpoklady než muži, je poměrně zřejmé. Předpoklady však nejsou všechno. Sebeúrodnější půda, necháme-li ji ležet ladem, bude plodit pouze plevel. A pouze ten člověk, který se svými přednostmi něco dělá, který je objevuje a s nadšením je vytrvale a uvědoměle a s odvahou rozvíjí, a který také zaceluje a doplňuje své mezery, může být mistrem. Doporučuji tedy ženám, aby své přirozené nadání a vrozené předpoklady nenechaly ležet ladem. Je to škoda nevyužít dary, které máte. A ještě radu pro ty, kteří „stojí vzadu”, pro muže: učte se od žen! Vězte, že netrénovaná, průměrná žena je na tom ve vedení lidí lépe, než muž vycvičený manažer. Pozorujte, co dělají a jak to dělají. Naslouchejte, o čem a jak mluví. Ptejte se jich, o čem a jak přemýšlejí, jak docházejí k rozhodnutí. Zkrátka pokuste se od nich naučit jak to dělají, že to dělají dobře.

13


Stáhnout ppt "Thomas J. Peters. Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland. 1966 magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví."

Podobné prezentace


Reklamy Google